تاریخ خبر:۱۴۰۳ شنبه ۱۸ اسفند
متن کامل خطبه اول نماز جمعه : مورخ : ١٧ / ١٢ / ١۴٠٣
امام جمعه کاشان : سران کفر دنیا و در راس انان نتانیاهو و ترامپ ، هیزم های آتش جهنم هستند
امام جمعه کاشان : حضرت ابراهیم خلیل دعا فرمودند ،این شهر « مکه » ، بَلَد امن شود ، امنیت داشته باشد ، امنیت ان را هم. حضرت ابراهیم محدود به مو منین نکرد ، بلکه هر کس به مکه بیاید ، کافر یا مسلمان و مومن باشد ، امنیت داشته باشد و خداوند ان را هم مستجاب نمود ، اما خداوند فرمود ، حکمت امنیت مکه ، حرم ، مسجدالحرام ، وجود مقدس حضرت محمد ص است .
متن کامل خطبه اول نماز جمعه : مورخ : ١٧ / ١٢ / ١۴٠٣
امام جمعه کاشان : سران کفر دنیا و در راس انان نتانیاهو و ترامپ ، هیزم های آتش جهنم هستند
بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ
اَلْحَمْدُ وَ الثَّناءُ لِلّهِ رَبِّ العالَمین وَ صَلَّی اللَّهُ عَلی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنا وَحَبیبِ قُلوبَنا اَبی القاسِم المُصطَفی مُحَمَّد ص وَ عَلي اَهلِ بَيتِه الطَيّبين الطّاهِرين سِیَّما بَقیّة اللّهِ فی الاَرَضین وَ لَعْنَةُ اللّهِ عَلَي أعْدآئِهِمْ أجْمَعينَ إلَي يَوْمِ الدّين
در صد و چهل و چهارمین خطبه در کاشان مُکرَّم ، روز ششم ماه مبارک رمضان و هفدهم اسفندماه خود و شما عزیزان را به رعایت بیشتر تقوا سفارش می کنم . « اُوصیکُم وَ نَفسیِ بِتَقوَی اللّه » . واجبات مان را کامل انجام بدهیم و حرامی در کارنامه ما ثبت نشود . مصداقاً محضر صحیفه سجادیه می رویم و در هشتاد و هشتمین جمله ، فراز دیگری از دعای بیستم صحیفه سجادیه دعای ( مَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ وَ مَرْضِيِّ الْأَفْعَالِ ) را خدمت شما عرض می کنم : « اللَّهُمَّ خُذْ لِنَفْسِكَ مِنْ نَفْسِي مَا يُخَلِّصُهَا ، وَ أَبْقِ لِنَفْسِي مِنْ نَفْسِي مَا يُصْلِحُهَا ، فَإِنَّ نَفْسِي هَالِكَةٌ أَوْ تَعْصِمَهَا ، » خدایا ، بگیر برای خودت از روح و نفس من ، انچه که باعث خلاصی و آزادی روح من می شود ، و از نفسم نگه دار برای من ، انچه که باعث صلاح نفس من می شود . نفس من در معرض هلاکت است مگر انکه خودت آن را حفظ کنی . مرحوم سید علی خان کبیر ره در شرح ریاض السالکین ، پنج احتمال را برای این معنا می دهد ، که معنی این که مقداری از نفس من را بگیر و مقداری را باقی بگذار یعنی چه ؟ من یک احتمال را که راحت تر است محضر شما عرض می کنم . ١ _ خدایا ، از نفس من ، انچه باعث آلودگی نفس من می شود ، آن را بگیر ، و انچه باعث می شود ، روح من ، صاف ، خالص و نورانی بماند ، آن را برایش باقی بگذار . این توصیه به تقوا در خطبه اول بود .
حجت الاسلام حسینی افزود : بحث اصلی و محوری و مستمر ما در خطبه ها ، قران بود ، که به ایه صد و بیست و شش سوره بقره رسیدیم ، « وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَٰذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۖ قَالَ وَمَنْ كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلًا ثُمَّ أَضْطَرُّهُ إِلَىٰ عَذَابِ النَّارِ ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ » . خدایا ، این سرزمین که الان فقط کعبه در ان هست و اب هم ندارد ، این جا را شهر امن قرار بده . به مردم مکه ، به کسی که ایمان به مبدا و معاد دارد ، خدا و روز قیامت را قبول دارد رزق بده از انواع ثمرات مادی و معنوی . خداوند در جواب حضرت ابراهیم خلیل فرمود ، بهره قلیل دنیا را به کسانی که کافر باشند ، هم خواهم داد ، سپس او را به عذاب اتش مضطر می کنم . که بد فرجام و سرانجامی است . چند نکته از این آیه را به کمک بزرگان و شارحان قران عرض می کنم
نکات آیه :
نکته اول : حضرت ابراهیم منطقه ای را دیده که به تعبیر بزرگان ما لم یزرع نیست « لَم یَزرَع یعنی ، زمین بایر ، قبلا در ان زمین کشاورزی می شده ولی الان کسی چیزی را نکاشته و بایر و موات شده است » . اما به تعبیر قران در ایه ٣٧ سوره ابراهیم « غَيْرِ ذِي زَرْعٍ » مکه لَم یَزرَع نبود . اصلا قابل کشت نبود . « رَبَّنَا إِنِّي أَسْكَنْتُ مِنْ ذُرِّيَّتِي بِوَادٍ غَيْرِ ذِي زَرْعٍ » خدایا من همسر و پسرم را در جایی گذاشته ام. که اصلا قابل زراعت نیست ، یعنی محال است این جا گیاهی بروید و رشد کند ، و حضرت ابراهیم دعا می کند که این. محال ، ممکن شود ، این قدرت دعا است . قران می فرماید ، این جا « غَيْرِ ذِي زَرْعٍ » بود ، نه لَم یَزرع . از نظر طبیعی اصلا قابل کشت نبود . همین منطقه با دعای حضرت ابراهیم ، شهر می شود ، و خداوند اراده فرمود که دعای حضرت ابراهیم را مستجاب نماید .
نکته دوم : این شهر ، بَلَد امن شود ، امنیت داشته باشد ، امنیت ان را هم. حضرت ابراهیم محدود به مو منین نکرد ، بلکه هر کس به مکه بیاید ، کافر یا مسلمان و مومن باشد ، امنیت داشته باشد و خداوند ان را هم. مستجاب نمود ، اما فرمود ، حکمت امنیت مکه ، حرم و مسجدالحرام ، وجود مقدس حضرت محمد ص است . قران در سوره بلد آیات یک و دو می فرماید « لَا أُقْسِمُ بِهَذَا الْبَلَدِ ، وَأَنْتَ حِلٌّ بِهَذَا الْبَلَد » . کلمه « لَا » در اول ایه برای تاکید است . قطعا ، من به شهر مکه قسم می خورم . مکه چه ویژگی دارد که خداوند موکداً به ان قسم می خورد ؟ « وَأَنْتَ حِلٌّ بِهَذَا الْبَلَد » چون رسول الله در این شهر است . عظمت مکه ، کعبه و حرم ، به وجود پیامبر عظیم الشان ص است . چون تو در مکه هستی من به مکه قسم می خورم . پس خداوند مکه را با دعای حضرت ابراهیم و بواسطه وجود پیامبر ص امن قرار داد .
نکته سوم : در رابطه با « وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ » است . این دعای دوم حضرت ابراهیم است که خدایا ، اهل مکه را در طول زمان رزق بده ، اما حضرت ابراهیم این دعا را مقیّد کردند ، فرمودند « وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ » به اهل مکه از ثمرات رزق بده ، اما به کسی که بخدا ایمان و روز قیامت را هم قبول داشته باشد . رزقت برای این ها باشد . حضرت برای کافر سکوت کردند ، در نفع یا ضرر کفار مطلبی نگفتند . نفرمودند برای کافر چیزی باشد یا نباشد ، ولی برای مومنین که به مکه می ایند دعا کردند . در رابطه با این رزق در بحارالا نوار جلد دوازده صفحه هشتاد و شش ، روایت داریم. که امام باقر ع می فرماید ، این رزق می تواند رزق مادی باشد « اَنَّ الثَّمَرات تُحمَل اِلیه مِنَ الافاق » از سراسر دنیا ، با دعای حضرت ابراهیم رزق مادی بسوی مکه حمل می شود . امام صادق ع در حدیثی که در مجمع البیان جلد اول صفحه ٣٨٧ امده است می فرماید . این رزق می تواند معنوی باشد . با دعای حضرت ابراهیم ، مکه محل رزق معنوی می شود . امام می فرماید « هِیَ الثَمَراتُ القُلوب حَبَّبَ اِلَی الناس » این میوه ای که حضرت دعا کرد ، میوه دل و روح است ، پیش مردم ، محبوب قرار می دهد ، این ثمرات معنوی را که کنار کعبه توبه کنند . این دو احتمالی است که در روایات ما امده است ، خصوصا در رابطه با شیعه . عیاشی در تفسیرش در حدیثی از معصوم می فرماید ، حضرت ابراهیم ، ١ _ اولاً برای ما اهل بیت دعا کرده است . در راس مومنین ما هستیم . قصد حضرت ابراهیم ما دوازده امام و چهارده معصوم هستیم ٢ _ در مرحله بعد شیعیان هستند . این ثمرات باید به شما برسد . منتهی خدا در جواب دعای حضرت ابراهیم می فرماید ، تو برای مومنین دعا کردی که به این ها ثمرات مادی و معنوی برسان ، اما من دعای تو را مطلق ، مستجاب می کنم ، و به کفار مقداری محدود در مکه رزق می دهم . خداوند فرمود « قَالَ وَمَنْ كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلًا » منظور از قلیل یعنی همین دنیا ، در محدوده زندگی دنیای انها ، من به انها رزق می دهم . قلیل ، یعنی ، نسبت به اخرت دنیا با تمام بزرگی اش ، در معرض زوال است و تمام می شود و خورشید تمام می شود « إِذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ » . من برای دانش اموزان در مدارس معمولا این مثال را می زنم ، می گویم ، اگر هواپیمایی ساخته شود و تمام برادران و خواهران نمازگزاران نماز جمعه ، همه در این هواپیما سوار بشوند و از فرودگاه اصفهان به مقصد اخرین ستاره دنیا ، و با سرعت نور « سیصد هزار کیلومتر در ثانیه » حرکت کنیم ، چهارده میلیارد سال نوری زمان می برد به ان نقطه و مقصد و اخرین ستاره دنیا برسیم ، خدا می فرماید همه این ها قلیل است ، چون آخرت خیلی عظیم است .
نکته چهارم : در رابطه با « ثُمَّ أَضْطَرُّهُ إِلَىٰ عَذَابِ النَّارِ » می باشد . این کافر ، بهره مندی محدود دنیا را دارد اما به عذاب النار ، مضطر می شود . مضطر می شود یعنی چه ؟ ماده ضرر وقتی به باب افتعال می رود ، می شود ، اضطرار . یعنی تحمل ضرری که شخص هیچ گریزی از ان ندارد . به این اضطرار می گویند و به این شخص مضطر می گویند و باید ضرر را تحمل کند . خداوند می فرماید ، برای کافری که من برای او ، پیامبر و کتاب فرستادم ، روحانیت امدند ، عقل و فطرت به او دادم ، و خودش به دست خودش ایمان نمی اورد و تمام احکام را زیر پا می گذارد . این درست است که در دنیا با اختیار کارهای بد را انجام می داد اما روز قیامت اختیاری ندارد و مضطر است به عذاب جهنم . هیچ چاره ای جز آتش ندارد . خصوصا سران انها مانند ، نتانیاهو خبیث و ملعون ، ترامپ و بایدن و.. ، که این ها هیزم جهنم می شوند « وَ أَمَّا الْقَاسِطُونَ فَكَانُوا لِجَهَنَّمَ حَطَبًا.... » . این ها هیزم جهنم هستند .
خدایا : ما را از ثمرات مادی و معنوی دعای جدّمان حضرت ابراهیم خلیل ، بهره مند بفرما
خدایا : دعای امام سجاد ع که فرمود ، از نفسمان ، انچه را باعث آزادی او می شود و الودگی ها را از نفس ما پاک کن . و انچه از نفس ما ، باعث صلاح ما می شود ، آن را برای ما باقی بگذار .
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ :
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ، اللَّهُ الصَّمَدُ ، لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ، وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ .