به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در كاشان، آیت الله عبدالنبی نمازی صبح امروز در دیدار رییس دادگستری، دادستان، معاون دادستان و كاركنان دادگستری و زندان كاشان به مناسبت هفته قوه قضائیه با تبریك این هفته گفت: منصب قضا یك منصب آسمانی و منصب انبیا و اولیا و ائمه معصومین(س) است.
وی با اشاره به اینكه آیات متعددی در قرآن موضوع قضاوت و داوری را مطرح كرده است افزود: اگر خداوند در قرآن می فرماید، ‹‹یا دَاوُودُ إِنَّا جَعَلْنَاكَ خَلِیفَةً فِی الْأَرْضِ فَاحْكُمْ بَینَ النَّاسِ بِالْحَقِّ وَلَا تَتَّبِعِ الْهَوَى فَیضِلَّكَ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ›› برای این است كه منصب قضا از انبیا است، از این رو در آیات و روایات توجه زیادی به مسأله قضاوت و حق الله و حق الناس شده است.
آیت الله نمازی با تأكید بر اینكه كار قضاوت باید به اهل آن داده شود، اظهار داشت: قاضی زمانیكه بر منصب قضاوت و داوری تكیه می زند باید عالم و تسلط به همه احكام و مبادی آداب و اصول باشد و قاضی باید براساس آنچه كه حق است داوری كند.
وی، قضاوت و داوری در عصری كه تهاجم فرهنگی شدت یافته و دشمن از راه های مختلف و متعدد تهاجم خود را علیه جبهه توحید آغاز كرده است را سخت و دشوار خواند و افزود: امروز به دلیل تعدد جرم و جنایت و مفاسد اخلاقی و اجتماعی و اقتصادی، شرارت ها و اعتیادها بخشی از نیروی جوان را از دور فعالیت های اجتماعی خارج كرده است.
نماینده ولی فقیه در كاشان با اشاره به اینكه قانون اساسی پیشگیری از جرم و جنایت را مقدم بر قضاوت و داوری دانسته است، یادآور شد: برای پیشگیری از جرم و جنایت اقدامات خوبی در قوه قضائیه شده است اما هنوز اجرایی نشده است.
به گفته وی در موضوع پیشگیری از جرم نهادهای متعددی از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه ها، وزارت ورزش و جوانان، حوزه های علمیه و سازمانهای دیگر نقش دارند.
آیت الله نمازی گفت: مسائل اجتماعی را باید به گونه ای تدبیر و مدیریت كرد تا جوانان و نسل جوان امروز خودكار به سمت و سوی مفاسد اجتماعی كشیده نشوند، چرا كه خداوند انسان را مرید و مختار آفریده است و دارای اراده و اختیار است و نمی توان چیزی را بر انسان تحمیل كرد.
وی با تأكید بر اینكه با استفاده از زور و پلیس نمی توان و جامعه را اداره كرد، افزود: خوب و بد را همه انسانها می شناسد و شناخت خوب و بود تنها به مسلمانان اختصاص ندارد و در فطرت انسان غل و غش محكوم است و صداقت محبوب است.
نماینده ولی فقیه در كاشان ساختار و شاكله نظام توحیدی را دارای سه مرحله فقه اكبر، فقه اوسط و فقه اصغر دانست و ادامه داد: توحید و مبدأ و معاد فقه اكبر و فضائل و رذائل اخلاقی فقه اوسط است و در مرحله نخست باورها و اعتقادات كه همان مبدا شناسی و معاد شناسی است باید در جامعه اصلاح شود.
آیت الله نمازی با تأكید بر اینكه در نظام توحیدی نهادهای فرهنگی، حوزه و دانشگاه و جوان ها را باید به سلاح توحید و معرفت الله مسلح كنند، گفت: اگر انسان عارف به لله شد گناه در نگاه او زشت خواهد شد و اگر جوانان به سلاح معرفت الله و معرفت مبدأ و معاد مسلح شوند به طور طبیعی تمایلی به گناه نخواهند داشت.
نماینده ولی فقیه در كاشان مجموعه فقه را 52 كتاب دانست و ابراز کرد: در مجموعه فقه سه موضوع كتاب القضا، حدود و دیات در رابطه با قضاوت و داوری است و مابقی در رابطه با مسائل عبادی و اقتصادی است.
آیت الله نمازی گفت: با پیشگیری و آشنایی جوانان به معرفت الله جرائم در جامعه به حداقل خواهد رسید در غیر این صورت با متوسل شدن به زور و پلیس نمی توان در كنار هریك نفر از جمعیت كشور یك پلیس قرار داشته باشد.
وی ادامه داد: با متوسل شدن به زور و پلیس نمی توان بشریت را اداره كرد، بلكه بشریت را باید با معرفت الله و رسیدن به یقین اداره كرد، از این رو جوانانی كه به سلاح معرفت مسلح باشند هیچگاه مرتكب گناه نمی شوند.
نماینده ولی فقیه در كاشان كار دستگاه قضاوت را دشوار و یكی از مشاغل سخت و دشوار دانست و افزود: بهترین راه و كوتاه ترین مسیر برای كاهش جرائم و مفاسد اجتماعی مسلح كردن جامعه به معرفت و آگاهی است.
وی ابراز امیداواری مسؤولان قوه قضائیه بر موضوع پیشگیری از جرائم و مفاسد اجتماعی اهتمام بیشتری داشته باشند و از افزایش جرائم در جامعه جلوگیری كنند.