/
صفحه اصلی
/
خبرخوان
/
ارتباط با ما
/
¤ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
تاریخ ارسال:۱۳۹۹ جمعه ۲۶ دي
چاپ خبر
نماز عبادی سیاسی جمعه کاشان به امامت آیت الله عباسعلی سلیمانی مورخ ۲۶ دی ماه ۱۳۹۹ نماز عبادی سیاسی جمعه کاشان به امامت آیت الله عباسعلی سلیمانی مورخ ۲۶ دی ماه ۱۳۹۹
بسم الله الرحمن الرحیم
عبادالله علی و ان الدنیا دار کتب الله له الفناء و لاهلها منها الجلاء

دنیا خانه‌ای است که ذات اقدس ربوبی برای ساکنانش کوچ نوشته است و هیچ‌کس ماندنی نیست (و اکثرهم ینوی بقائها و یعظم بقائها و هی حلوة خضره و قد اجلت لطالب )
البته دنیا علاقه‌مند به ماندن هستند و از همین باب بناهای محکمی رو برای خود منظور می‌دارند اما دار ماندنی نیست، مسیر رفتنی است. (الا و ان الاخرة قد رحلت) آخرت در حال آمدن هست (و اقبلت و اشرفت) در حال تشریف‌فرمایی است (و آذنت باطلاع کثیر) و دارد اعلام می‌کند که قیامت می‌رسد. موی سفید سر و ریش به تعبیر آن حدیث شریف رسول الهی است برای پیام مرگ.
خدا را شاکریم که به ما توفیق داد که روز جمعه را دوباره به معنای واقعی خودش دریابیم، معنای واقعی روز جمعه اعمال اعلان شده در روز جمعه است به‌مانند دعای ندبه، شکر خدا را به‌جا می‌آوریم جهت توفیق گذراندن هفته‌ای که به نسبت در سنجش با گذشته راجع به پدیده کرونا تا حدی شرایط بهتر است. آمار بستری قبلاً با ساعت سنجیده می‌شد و الان با چهار ساعت سنجیده می‌شود، البته مراجعات کرونایی کاهش پیدا نکرد، بیش از ۲ هزار بسیجی و پرسنل بهداشت و هلال‌احمر در طرح شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی برای مقابله با این پدیده هنوز در سنگر خدمت به سر می‌برند و دو هزار خانواده را برای تست افراد نسبت به کسانی که مشکوک به کرونا بودند در طرح حاج قاسم سلیمانی عزیزان مراجعه داشتند و تست انجام دادند. ما وظیفه داریم کرونا را جدی بگیریم و خیال نکنیم شرایط عادی است. اگر به صورت جدی با کرونا در مقابله نباشیم شاید در پایان سال جاری هم مجدداً مسئولین موظف به تعطیل کردن امور باشند، به نسبت شرایط رو به بهبودی می‌رود ولی ما باید دقت عمل داشته باشیم، خدا را شکرگزاریم که مجدداً توفیق برای اجرای عبادت و ذکر و خشوع و توسل و اقامه جمعه پیدا کردیم خدا را شکرگزاریم که تولد دوباره نماز جمعه شکل گرفت و زندگی مجدد در ساحت رحمت حق به وجود آمد، خدا را شاکریم که توفیق حضور دوباره در پیشگاه خودش را به ما عنایت کرد که ان‌شاءالله در عرضه اعمالمون به محضر بقیه الله الاعظم آمیخته با اقامه نماز جمعه باشد. در ایام سوگواری و عزاداری دخت نبی مکرم اسلام قرار داریم، در حدیث قدسی به نقل از مرحوم علامه مجلسی این‌طور آمده که ذات اقدس ربوبی در خطاب به فرشتگان فرمود :
(یا ملائکتی انظرو الی امتی فاطمه سیدة امائی قائمة بین یدی ترتعد فرائصها من خیفتی)
ما از این بی بی یاد می‌کنیم، به حجابش، به ایثارش، به فداکاری‌اش، به روح بندگی‌اش و به آن خلوص و صفایش که این‌ها الگو برای ماست،
خدایا ما را عاشق و شیفته و شیدای فاطمه زهرا(س) قرار بده...
رهبری معظم انقلاب حضرت آیت الله امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در بیان درجه معنوی و ملکوتی حضرت زهرا (س) چنین فرمود:
برای ذهن قاصر ما قابل‌درک نیست که مقام حضرت زهرا را بفهمیم فرزندان او به ایشان بتول گفتند، قندوزی این عالم سنی در ینابیع المودة و محمد صالح کشفی حنفی در مناقب نوشته اند منظور، منزه بودن از عادات زنانه است.
فرزندان او به ایشان طاهره گفتند،خطیب بغدادی در کتاب تاریخ خود، زمخشری در تفسیر کشاف، فخر رازی در تفسیر الکبیرگفته اند تنها مصداق آیه تطهیر و تنها بانوی مطهره و معصومه در درون اسلام حضرت زهرا است.
در کل عالم از آدم (ع) تا به پایان هستی دو بانو طاهره‌ی مطهره و معصومه بودند: مریم عذراء و زهرای اطهر،فرزندان او به ایشان گفتند صدیقه، درباره حضرت مریم(س) آمد (ماالمسیح بن مریم الا رسول قد خلت من قبله الرسل و امه صدیقه) بی بی هم صدیقه بود چون تصدیق گر آیات الهی بود،
گفتند فاطمه از این باب که (انی فطمتک بالعلم)
خدای منان فرمود من تغذیه تو را علم قراردادم. علم بی بی مثل علم علی است و به مثل علم پیامبر است و به مثل علوم فرزندانش است. البته بخشی از آن به فرموده صادقه این استثناست و آن تعیین و تبیین سرنوشت فرزندان برومندش با نزول جبرئیل امین به محضر او و گفتن مسائلی درباره فرزندانش( و کان علی یکتب)
انشاء با زهرا و نوشتن با علی مرتضی که وقتی ابومسلم و دیگری به امام صادق گفتند بستر کار برای تصرف حکومت برای شما آماده است، حضرت فرمود در لوح فاطمه ما چنین چیزی برای خودمان ندیدیم و این شتر زیر پای ما رام نخواهد بود و فقط برای فرزند ما مهدی(عج) است، امام زمان(عج) هم اذن ظهورش و مجوز نهضت و قیامش را از لوح فاطمه به دست خواهد آورد، بعضی از بداندیشان وکج اندیشان خیال میکنند ما صحیفه فاطمه را قرآن می دانیم ، قرآن برای ما همین قرآنی است که در دنیا رواج دارد، صحیفه فاطمه تبیین سرنوشت ثقل دومی است که از پیامبر به یادگار ماند. به هر حال او محدثه است چون فرشته بر او نازل می شد، او زهراست چون وقتی پر محراب عبادت قرار می‌گرفت نورش برای آسمانیان و ملکوتیان می درخشید، او رشیده است، او مظلومه است، او مغصوبه است، او مکسوره است، او مظلوم البعل هست و او کسی است که امام عسگری فرمود (نحن حجج الله علی خلقه و جدتنا فاطمه حجة علینا) ما حجت و راهنما و پیشوای مردم هستیم و فاطمه حجت و راهنما و پیشوای ماست، و بقیه الله اعظم هم فرمود( ان لی فی ابنة رسول الله اسوة حسنه) ایام مصائب مربوط به این بانو را به فرزندش حضرت بقیه الله(عج) و به رهبری معظم انقلاب و سلسله سادات و به همه شیعیان و محبان ایشان تسلیت میگوییم.
ان احسن الحدیث و ابلغ الموعظة کتاب الله: بسم الله الرحمن الرحیم انا اعطیناک الکوثر، فصل لربک وانحر، ان شانئک هو الابتر



مجدداً شما رو به تقوای الهی یادآوری می‌کنیم، خدا را سپاسگزاریم که توفیق حضور در بین مردمی به ما عنایت کرد که خدا را شکر، مردم مومن و متقی، متعهد و ولایت‌مدار هستند. در خطه ای ما مسئولیت پیدا کردیم، خطه کویری منطقه کاشان که همواره در کنار دیگر مناطق جهان اسلام در طول اعصار و قرون متمادی مهد پرورش نیکان بود، مهد رویش حاملان نور بود ، مهد تربیت انسان های برجسته ی در رشته‌های علوم و معارف بود و مرکز انتقال و نشر این معارف به نسل‌های جوینده این ارزش‌ها بود، مردمی پرتلاش و کوشا از این سامان با برخورداری از لطف الهی و اجتناب از رفاه طلبی و در مقابل مشکلات و نابسامانی ها مردمی سخت کوش زندگی کردند و در هر صحنه از خود توانستند چنان جوهره ای نشان بدهند که به تعبیر مقام معظم رهبری در جریان انقلاب توانستند به حدنصاب اداء تکلیف و انجام وظیفه بربیایند. این مردم، مردمی سخت کوش، مردمی انقلابی و مردمی ولایتمدار هستند، این مردم که در برابر نابسامانی ها و مشکلات ایستادگی کرده و مشتاقان حکمت و معرفت را در دامن قرار می دادند و آن ها را با تعلیم و تربیت به قله علم و ادب می رساندند، سخن گفتن از این مردم سخن گفتن از کمالات انسانی است، سخن گفتن از مایه‌های بقا و حیات جوامع بشری است. در این دیار از همان آغاز پیدایش اسلام از قرن دوم می‌بینیم محدثان سرافراز، فرزانگان بلندمرتبه و عالمان برجسته درخشیدند که حرکت نورانی این بزرگواران استمرار بخش راه پیامبر(ص) و راه ائمه معصومین(ع) بود مانند ابراهیم بن غره غاسانی در قرن دوم هجری، مانند احمد بن یحیی ابن راوندی در قرن سوم هجری، مانند شخصیت والا مقام و بزرگوار ملاحبیب الله شریف کاشانی، ابوالحسن بن محمد شیعه کاشانی که این دو بزرگوار از صحابی امام جواد (ع) و امام هادی(ع) هستند.
تاریخ کاشان به ۵ هزار سال، به ۶ هزار سال، به ۷۵۰۰ سال ثبت و به‌جای خود محفوظ است اما نقشش در اسلام جای ستودن دارد. در قرن چهارم علی ابوالحسن بن سعید نظام کاشانی ، علی ابوالحسن بن عبدالله کاشانی، علی بن زید بن الحسن نحوی کاشانی، در قرن پنجم احمد بن علی هروی کاشانی، عبدالرحمن بن حسن مفسر، محمد بن ابراهیم بن نبال، محمد بن اسماعیل ابوالبرکات حسینی راوندی ،این‌ها می درخشیدند.
حضرت آیت الله جوادی آملی فرمودند در شگفتم این چه سرزمینی است که این همه برکات دارد.
در قرن ششم ابوبکر مسعود بن احمد کاشانی که بر طبق نقل دهخدا از علمای عامه بوده است، در قرن ششم ابونعیم بن محمد کاشانی ، احمد بن اسعد کاشانی، احمد بن علی کاشانی و احمد بن محمد محمود کاشانی، انوشیروان بن خالد کاشانی، حسین بن ابوالفضل محمد کاشانی، حسین بن الحسین راوندی ، حسین احمد بن حسین کاشانی و همین طور در قرون تا به الان که الان هم شخصیت های برجسته ای از این دیار دارند می درخشند و به مثل خورشید تابندگی دارند، اما سوال اینجاست که اگر امروز مفتخریم به داشتن چنین مفاخر، اگر در لوای وجود این‌ها ما یک دوره پایتخت کتاب را به خود اختصاص دادیم، اگر امروز پایتخت نهج البلاغه شدیم آیا توان حفظ این افتخارات رو داریم یا خیر؟ آیا نسل موجود این سرزمین را با همین افتخارات و امتیازات که به دست شما آمد می‌توانند به دست آیندگان بسپارند یا خیر؟ شهری که ما تحویل گرفتیم چی بود؟ نسل موجود از نسل قبل این سرمایه ها را گرفت، آیا می‌توانیم به همین شکل به نسل بعد تحویل بدهیم؟ یا شهری داریم تحویل می دهیم که حاشیه نشینی دارد بر بدنه شهر سنگینی می‌کند؟ ما خوب امانتداری میکنیم یا نه؟ شهری که ما تحویل گرفتیم چالش های اجتماعی نداشت و اگر هم بود کم بود، آیا امروز چالش اجتماعی دارد یا ندارد؟ شهری که ما تحویل گرفتیم حاشیه‌نشینی نداشت و اگر داشت کم بود، آیا امروز بگوییم ۳۰ هزار، بگوییم ۴۰ هزار، ۵۰ هزار آمیخته با ناهنجاری‌ها؟ شهری که ما تحویل گرفتیم اختلاف فکری نبود، علما کنار هم زیست داشتند، آیت الله خراسانی بود، آیت‌الله مصطفوی بود، آیت الله یثربی بود، آیت الله اعتمادی بود، آیا امروز ما به همان تفاهم فکری شهر را داریم به نسل بعد تحویل می‌دهیم یا نه؟ آیا نیازمند به یک کانون فکر و اتاق فکر و یک گروه به اصطلاح اندیشه ورز هست که ببینیم ما ۴۰ سال قبل، ۵۰ سال قبل این شهر را به چه صورت تحویل گرفتیم؟
در دوران جنگ ۱۸۰۰ شهید برای حفظ این نظام از دامن این مردم تقدیم انقلاب شد، آیا با همین ارزش ما داریم شهر را به نسل بعد منتقل میکنیم یا نه؟ خانه‌ای که از پدر به ما رسید، همان را با همان فرهنگ به پسرم تحویل می دهم یا نه؟ خانه‌ای که از پدر گرفتم یک اتاقش اتاق روضه بود، گوشه اش منبر داشت، روی طاقچه اش رحل قرآن و سجاده بود، امروز همان هست؟ خانه‌ای که ما تحویل گرفتیم، آشپزخانه پدر ما در حرز بود ،مادر ما در آشپزخانه که آشپزی می کرد در منظر قرار نداشت و عفتش محفوظ بود و حیایش پاسداری می‌شد، آیا خانه‌ای که من به فرزندم منتقل می کنم همان هست؟ شهری که ما تحویل گرفتیم کشاورزی اش نمونه بود، کاشان بود که ۴۰ نوع محصولات زراعی داشت ، کاشان بود که ۲۲ نوع محصولات باغی داشت، کاشان بود که در تنوع محصولات باغی رتبه اول استان را داشت و در سطح زیر کشت رتبه دوم استان را داشت.
الان چی شده؟؟ زمین ها چه طوری دارد گوشت قربانی میشود؟چطور تبدیل وضعیت پیدا می‌کند؟ چطوری شبانه این زمین ها از زیر کشت در می آید و به زیر بتن می‌رود؟ آیا همانی که ما تحویل گرفتیم داریم پاسداری می‌کنیم یا خدای ناکرده داریم تغییر می دهیم؟
صبح امروز مجلس روضه حضرت زهرا(س) بود در بیت مرحوم آیت الله سید مهدی یثربی، به ما گفتند شما شرکت می‌کنی؟ گفتم روضه حضرت زهرا (س) هر کجا باشد روی چشم ما جا دارد، رفتیم روضه خواندیم و برگشتیم، جوانی آمد کنار ماشین، یک حرفی زد که دل ما را آتش زده،گفت شما را به خدا سعی کنید اختلافات از بین برود، از دل اختلافات هیچ‌کس بهره نخواهد برد.
ما در کشوری هستیم که قطب کشور ما دین ماست، تشیع ماست، امیرالمومنین ماست، در شهری هستیم که پایتخت نهج‌البلاغه است، اگر فقط به یک حدیث نهج‌البلاغه عمل کنیم و آن رعایت وحدت هست، اعتصام به حبل الله، چنگ زدن به قرآن، اینجا جای مهد تمدن شیعی است، تمدن شیعی اینجا ریشه دواند، علی بن محمد باقر(ع) اولین سفیر امام معصوم اینجا پاگذاشت، این جا نماز جمعه برگزار شد، از اینجا فرهنگ جمعه انتشار پیدا کرد، یک مقدار به خود بیاییم، من فکر می کنم شرایط ما امروز با شرایط ما در ۲۰ سال قبل، در ۳۰ سال قبل دارد متفاوت می شود، هم از لحاظ فکری و ارزشی و معنوی و هم از لحاظ اقتصادی و معیشتی،
چه کسی هست که سرنوشت کشاورزی را حیاتی نداند؟ کدام کشور هست که افتخارش به کشاورزی نباشد؟ کدام کشور هست که زمین را به غارت بدهد؟ مردم برای حفظ زمین انبوه هزینه را می پذیرند، در آلمان برای برش یک جاده به خاطر اینکه زمین آسیب نبیند، بین این طرف دره تا آن طرف شمع کوبی سنگینی می کنند و پل سنگین هوایی عبور می دهند که جنگل تخریب نشود و بستر زمین به هم نخورد.
وقتی ما نگاه می‌کنیم می بینیم که اینجا روزی کشاورزی بوده اما امروز غارت می شود و آسیب می بیند، آیا ما به نسل بعد آنچه تحویل گرفتیم را تحویل می دهیم؟ نیاز هست به یک مقداری تأمل و اندیشیدن برای متولیان شهر، امنای شهر، نحبگان شهر و دلسوزان شهر، والله مردم نجیب هستند، مردم مومن و متدینی هستند، اگر خدای ناکرده قصوری در کار باشد مربوط به ما خواهد بود و نه به مردم،
شما را به خدا یک مقداری به این مسائل بپردازید که تبلیغات مسموم علیه نظام به راه نیندازند، امناء اگر خوب باشند مردم خوب هستند، امیرالمومنین که کتابش افتخار این شهر است فرمود( قوام الدین باربعة ) باید علما و روحانیون تلاش کنند، باید ثروتمندان تکان بخورند، و باید آن ها که قائمه نظام هستند احساس مسئولیت کنند، کاشان سرافراز، کاشان مفتخر، کاشان خوش سابقه، کاشان عالم خیز، کاشان بامعنویت که در نظام هم به حدنصاب وظیفه خودش را انجام داد و انبوهی از فرزندان این مرز و بوم به فداکاری در برابر نظام برآمدند، ما قدردان این کاشان و این مردم و این نظام باشیم و سعی کنیم همانطوری که شهر را تحویل گرفتیم اگر بهترش نکردیم بدتر تحویل نسل آینده ندهیم.
ان ابلغ الحدیث و احسن الموعظه کتاب الله بسم الله الرحمن الرحیم والعصر ان الانسان لفی خسر الا الذین آمنو و عملوا الصالحات و تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر
در جمعه قبل ادب ایجاد می کرد تقدیر می کردیم از سالگرد ارتحال یکی از ستون های نظام ما آیت الله هاشمی رفسنجانی، تقدیر می کردیم از سپهد سرلشگر و سردار دل ها حاج قاسم سلیمانی و تقدیر می کردیم از دانشمند نخبه نظام ما شهید والامقام فخری زاده ولی از یادمان رفته بود که جبران می‌کنیم.
آقایان،خواهران، ما بداخلاقی انتخاباتی آمریکا را مورد نقد قرار می دهیم که مورد نقد هم هست و پستی های آن ها را نشان می دهد اما نکند که خدای ناکرده در درون خودمان ما بداخلاقی های آشکار داشته باشیم.
اللهم تقبل منا و من جمیع المومنین و المومنات بحرمة محمد و آله الطاهرین

برچسب ها
کاشان - خیابان شهید بهشتی - کوچه جمال آباد - دفتر نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه کاشان - کدپستی: ۸۷۱۴۶۷۸۳۸۹
تلفن: ۵۵۷۸۱۸۱ - ۵۵۷۸۸۸۸ - ۵۵۷۲۲۴۴ (۰۳۱)
نمابر: ۵۵۷۸۱۸۲ (۰۳۱)
© کلیه حقوق مادی و معنوی برای پایگاه اطلاع رسانی سفیر ولایت محفوظ است. استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.