/
صفحه اصلی
/
خبرخوان
/
ارتباط با ما
/
¤
۱۴۰۲ سه شنبه ۹ خرداد
صفحه اصلی
اخبار
پیامها و نامهها
زندگینامه
خطبه نماز جمعه
دروس
پیام سفیر
حضور در مدارس
در محضر معصوم(ع)
سخن نوشته
پاسخ به سوالات
صحیفه سجادیه
فیلم
خطبه و صحیفه
کلیپ
سخنرانی
صوت
سخنرانی
کلاس و کارگاه
ریاض السالکین
متن
گزارش
مقاله
کتاب
عکس
فیلم
ارتباط با دفتر
تاریخ ارسال:
۱۴۰۱ جمعه ۹ دي
چاپ خبر
نماز عبادی سیاسی جمعه کاشان به امامت حجتالاسلام والمسلمین سید سعید حسینی مورخ نهم دی ۱۴۰۱
نماز عبادی سیاسی جمعه کاشان به امامت حجتالاسلام والمسلمین سید سعید حسینی مورخ نهم دی ۱۴۰۱
خطبه اول
Your browser does not support this audio
خطبه دوم
Your browser does not support this audio
بسم الله الرحمان الرحیم
خطبه اول
سلام عليكم و رحمت الله
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد و الثنا لله رب العالمين و الصلوة و السلام علي خيرخلقه و اشرف بريّته محمد ابن عبدالله صلي الله عليه و آله و سلم و علي اهل بيته الطيبين الطاهرين سِيَّمَا بَقِيَّةُ اللَّهِ فِي الْأَرَضِينَ وَلعْنَة الله عَلِيِّ أَعْدَائِهِمْ أَجْمَعِينَ، الی يَوْمِ الدِّينِ
اوصيکم عباداللّه و نفسي بتقوي الله
در چهلمین خطبه، محضر دعای چهلم صحیفه سجادیه میرویم؛ دعای امام سجاد (علیه السلام) است زمانی که به ایشان خبر میدادند که کسی از دنیا رفته است.
«وَ انْصِبِ الْمَوْتَ بَيْنَ أَيْدِينَا نَصْباً ، وَ لَا تَجْعَلْ ذِكْرَنَا لَهُ غِبّاً»
و مرگ را در برابر دیدگان ما قرار داده؛ قرار دادنی دائم و همیشگی؛ و یادش را به گونهای قرار مده که روزی یادش کنیم و روزی از آن غفلت ورزیم.
«وَ اجْعَلْ لَنَا مِنْ صَالِحِ الْأَعْمَالِ عَمَلًا نَسْتَبْطِىُ مَعَهُ الْمَصِيرَ إِلَيْكَ ، وَ نَحْرِصُ لَهُ عَلَى وَشْكِ اللَّحَاقِ بِكَ حَتَّى يَكُونَ الْمَوْتُ مَأْنَسَنَا الَّذِي نَأْنَسُ بِهِ ، وَ مَأْلَفَنَا الَّذِي نَشْتَاقُ إِلَيْهِ ، وَ حَامَّتَنَا الَّتِي نُحِبُّ الدُّنُوَّ مِنْهَا»
و از اعمال شایسته عملی برایمان قرار ده که آمدن به سوی تو را همراه با آن، آرام و آهسته شماریم؛ و برای زود رسیدن به لقای تو، حرص ورزیم؛ به طوری که مرگ برای ما محلّ انسی باشد که به آن انس گیریم؛ و مرکز الفتی باشد که به آن شوق ورزیم؛ و خویشاوند نزدیکی باشد که نزدیکی به او را دوست داشته باشیم.
حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) می فرماید: برای رحلت استعداد داشته باشید.
استعداد برای رحلت یعنی انجام واجبات، ترک محرمات و اشتمال مکارم یعنی داشتن مکارم اخلاقی.
یکی از مکارم اخلاقی این است، اگر با تو قطع رابطه کردند شما هم نگو: نمیروم؛ این حرف اسلام نیست؛ اسلام میگوید: اگر او نیامد، من منزلشان زنگ میزنم.
این میشود «صِلْ مَنْ قَطَعَكَ» این میشود اشتمال مکارم این میشود آمادگی برای مرگ.
مطلب قرانی که محضر قران کریم بودیم به آیه 33 سوره بقره رسیدیم:
«قَالَ يَا آدَمُ أَنبِئْهُم بِأَسْمَائِهِمْ فَلَمَّا أَنبَأَهُم بِأَسْمَائِهِمْ قَالَ أَلَمْ أَقُل لَّكُمْ إِنِّي أَعْلَمُ غَيْبَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَأَعْلَمُ مَا تُبْدُونَ وَمَا كُنتُمْ تَكْتُمُونَ»
ﺧﺪﺍ ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﺍی ﺁﺩم، ﺑﻪ ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ﻧﺸﺎﻥ ﺑﺪﻩ ﻛﻪ ﺍﺳﺮﺍﺭ ﻋﺎﻟﻢِ ﺧﻠﻘﺖ ﺭﺍ ﻣﻲﺩﺍﻧﻲ.» ﻫﻤﻴﻦﻛﻪ ﺁﺩم ﺁﻥ ﺭﺍ ﻧﺸﺎنشان ﺩﺍﺩ، ﺧﺪﺍ ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﻣﮕﺮ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻧﮕﻔﺘﻢ ﻛﻪ ﻣﻦ ﺍﺳﺮﺍﺭ ﺁﺳﻤﺎﻥﻫﺎ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ ﺭﺍ ﻣﻲﺩﺍﻧﻢ ﻭ ﻣﻲﺩﺍﻧﻢ ﭼﻪﻫﺎ ﻣﻄﺮﺡ ﻣﻲﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﭼﻪﻫﺎ ﻛﺘﻤﺎﻥ ﻣﻲﻛﺮﺩﻳﺪ؟!»
نکته اول- خداوند معلم اول است.
ای معلمین افتخار کنید که اولین معلم در عالم وجود خدا است.
نکته دوم- انسان از فرشته بالاتر است.
حضرت آدم در حد اِنبا به فرشته ها خبر داد « أَنبِئْهُم بِأَسْمَائِهِمْ».
نکته سوم- خدا در همین آیه در کنار علم، تهذیب نفس را بیان کرده است.
حضرت آیه الله جوادی آملی در تسنیم جلد3 صحفه257میفرماید: اگر چه خداوند برای علَّم و تعلیم ارزش فراوان قائل است؛ لکن در همه موارد، نسبت به غفلت از تهذیب نفس هشدار میدهد. در این آیهای که خواندیم جمله «وَأَعْلَمُ مَا تُبْدُونَ وَمَا كُنتُمْ تَكْتُمُونَ» هشدار است اگر انسان به همین جمله ایمان داشته باشد، برای ترک گناه کافی است؛ خدا چه آن چیز که اظهار میکنیم و چه آن چیزی که پنهان میکنیم را میداند. یک آیه دیگری هست که هشدارش شدیدتر میباشد؛ نه تنها آنچه را کتمان میکنید، میفهمد، اگر توبه نکنید خداوند آن مطلب را اظهار میکند آبرویتان را میبرد؛ خداوند در آیه 72 سوره بقره می فرماید:«وَاللَّهُ مُخْرِجٌ مَّا كُنتُمْ تَكْتُمُونَ» ﻭ ﺧﺪﺍ ﻣﺨﻔﻲﻛﺎﺭیﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﺁﺷﻜﺎﺭ ﻛﻨﺪ. ما یک چیز های در درون داریم؛ گاهی از ذهنمان میگذرد، اگر توبه نکنیم خدا به مومنین این هشدار را داده است که حواستان باشد؛ اگر در کنار علم خودبینی، عجب، تکبر، حسادت باشد و اصلاح نکنیم، ممکن است خدای متعال اگر صلاح بداند یک روزی این مکتومهای ما را بیرون بریزد؛ پس خودمان را پاک کنیم حاج قاسم فرمودند: خدایا من را پاکیزه بپذیر.
نکته آخر-«مَا كُنتُمْ تَكْتُمُونَ» آنچه که پنهان کردند.
یک چیزی فرشتهها پنهان کردند و یک چیزی را ابلیس. در روایت داریم در برهان آمده فرمود: «مَا کَانَ یَعْتَقِدُهُ إِبْلِیسُ مِنَ الْإِبَاءِ عَلَی آدَمَ (علیه السلام)» اباء داشت سجده کند بر آدم و این اعتقادش بود. در یک روایت که در درالمنثور آمده می فرماید:«ما اَسرَّ ابلیسُ فی نفسِهِ من الکبرِ» آنچه که ابلیس کتمان کرده بود، کبرش بود.
«امام سجاد (علیه السلام): فَسَجَدُوا و قَالُوا فِی سُجُودِهِم فِی أَنْفُسِهِمْ: مَا ظَنَنَّا أَنَّ اللَّهَ یَخْلُقُ خَلْقاً أَکْرَمَ عَلَیْنا مِنَّا»
امام سجاد (علیه السلام): سجده کردند و در سجده خودشان در دلشان گفتند: «گمان نمیکنیم خداوند، مخلوقی با کرامتتر از ما خلق کند».
حضرت آیه الله جوادی می فرماید: فرق مکتوم فرشته با ابلیس این هست:
فرق اول- مکتوم فرشته این است که او افضل مخلوقات است اما مکتوم ابلیس یک خوی استکباری بود.
فرق دوم- منشااش بود؛ منشا مکتوم ملائکه قصور علمیشان بود؛ اما منشا مکتوم ابلیس علمی نبود؛ بلکه بخاطر تقصیر عملی او یعنی نفاق بود.
فرق سوم- آنچه که فرشته کتمان کرد، با تعلیم حضرت آدم حل شد، فرشته ها تمکین کردند؛ ولی کتمان ابلیس با دستور خدا به سجده بر آدم حل نشد؛ بلکه شعلهورتر شد.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
إِنَّا أَعْطَيْناكَ الْكَوْثَرَ (1)فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَ انْحَرْ (2)إِنَّ شانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ (3)
خطبه دوم
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد و الثناء لله رب العالمين و الصلوات و السلام علي خير خلقه و اشرف بريّته محمد ابن عبدالله صلی الله علیه وآله و سلم، و صل علي اميرالمؤمنين علي ابن ابي طالب و صل علي الصديقه الطاهره فاطمه الزكيه سيده نساءالعالمين، و صل علي الحسن و الحسين سيدي شباب اهل الجنّه و صل علي علي ابن الحسين زينالعابدين و محمد بن علي الباقر و جعفر بن محمد الصادق و موسي ابن جعفر الكاظم و عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى و محمد ابن علي الجواد، و علي ابن محمد الهادي و الحسن ابن علي الزكي العسكري، و الحجت ابن الحسن المهدي القائمَ المنتظر، بِهِمْ نتَوَلَّى و من اعدائهم نتبرء
اوصيکم عباداللّه و نفسي بتقوي الله
توصیه تقوی مصداقی بنده، نهج البلاغه است؛ که داریم به ترتیب حکمت ها را پیش می رویم.
حکمت 5:
«اَلْعِلْمُ وِرَاثَةٌ كَرِيمَةٌ»
دانش، ميراثى گرانبها است.
«وَ اَلْآدَابُ حُلَلٌ مُجَدَّدَةٌ»
و آداب، زيورهاى هميشه تازه است.
«وَ اَلْفِكْرُ مِرْآةٌ صَافِيَةٌ»
و انديشه، آيينهاى شفّاف است.
اگر می خواهید این حدیث در منزل پیاده بشود، یعنی بچه هایمان را در منزل با فکر بار بیاوریم، برای این که بچهها متفکر باشند، بچههایمان اهل مطالعه باشند، کتاب خوب در منزل بیاوریم. رهبر معظم انقلاب خودشان، خانواده محترم شان، فرزندانشان همه میفرمایند: ما با کتاب میخوابیم. کتابهای شهید مطهری، کتابهای آیه الله مصباح، کتابهای آیه الله جوادی سه مجموعه مورد اعتماد است. وقتی که میخواهیم در منزل یک تصمیمی بگیریم، این تصمیم را به شور و مشورت بگذاریم؛ بچههایمان نظر بدهند استدلال هم از شان بخواهیم؛ تا به تعبیر شهید مطهری آن تربیت عقلانی بچههایمان را رشد بدهیم. بچه مودب، بافکر، عالم باشد؛ این سه، توصیه امیرالمومنین در حکمت پنجم است.
مناسبت ها:
مناسبت اول- تشکر فراوان از مردم منطقه کاشان بخاطر احترام به فاطمیه.
در شهر مکرم کاشان به خیابانها که می رفتیم آثار فاطمیه از در و دیوار پیدا بود. از شهرداری، از هیات عزیز، از منبریهای بزرگوار، علماء عزیز، مداحهای بزرگوار، از کسانی که با تئاتر فاطمیه را به نمایش گذاشتند، صمیمانه ممنون هستم. از کسانی که با انواع و اقسام روش ها بصیرت فاطمی و فضیلت فاطمی را ترویج کردند، صمیمانه تشکر میکنم.
با سیره مراجعمان که سه روز یعنی یک روز شهادت، و یک روز قبل، و یک روز بعد، گاهی اوقات پنج روز، روز شهادت، دو روز قبل، دو روز بعد، احترام میکنند، دیگر برای جشن عروسی با حدود شرعی مانعی ندارد؛ فقط یادمان باشد، جمعه آینده وفات حضرت امالبنین است.
مناسبت دوم- تشکر از مسئولین خدمات شهریمان به ویژه شهردار محترم که 45 اتوبوس و 32 ون را با بودجه 20% تا 25% از شهرداری و حدود 80 % از بدهکاریهای وزارت کشور به شهرداری کاشان، خریداری کردند. این کار در 19،20 سال گذشته انجام نشد؛ برای مسئولین فعلی توفیقی شد. با این 45 اتوبوس و 32 ون، ظرفیت ناوگان حمل و نقل کاشان، دو برابر میشود؛ یعنی فاصله زمانی انتظار در ایستگاه نصف میشود.
یک کار خوب دیگری هم انجام شد؛ جناب آقای فرماندار، جناب آقای شهردار، جناب آقای مسئول ورزشمان یک جلسهای تشکیل دادند؛ بنا شد همانطور که در یکی از مناطق کاشان (منطقه لتحر) از ده سال پیش کارهای خوبی در ورزش شد، در دیگر مناطق محروم کاشان هم این کار انجام بشود. بسیاری از معضلات وآسیبهای اجتماعی با این ورزش ان شا الله حل میشود. یکی از مساجدمان بخصوص برای نماز جمعه تقاضای اتوبوس داشتند، که شهردار محترم دستوراش را دادند. از این کارهای خوب صمیمانه ممنون هستیم.
هنرمندان زریباف کاشان در روز گذشته یک کار بسیار فاخری را رونمایی کردند؛ سلام آخر زیارت عاشورا را با ابریشم ناب و خالص بافتند، کار فوق العاده سنگین هنری که از آنها هم ممنون هستیم، امیدوارم که این هنر یک روز جهانی شود.
مناسبت سوم- فتنه اخیر و گرانیهای ادامه فتنه.
دولت جناب آقای آیه الله رئیسی از وقتی که دولت را تحویل گرفت، ماهانه 20 هزار میلیارد تومان بدهی دولت قبل را دارد پرداخت میکند. آن زمان نفت زیر 500 هزار بشکه فروخته میشد؛ که مسئول محترم آن زمان گفته بود: اگر وزیری بتواند 500 هزار تا بفروشد بیاید وزارت نفت را بر عهده بگیرد؛ الان با هماهنگی قوا و تدابیر سپاه 1و نیم میلیون بشکه نفت صادر میشود. فتنه اخیری که به وجود آمد با این شعار «زن زندگی آزادی» آمد. وضعیت زن قبل از انقلاب که آن آزادیهای بیبند و باری وجود داشت چگونه بود؟ یکی از ملاک های برتری علم است؛ کشور ایران قبل از انقلاب اسلامی در زمان طاغوت پدر و پسر از نظر سواد زنان پاینترین کشور دنیا بود؛ فقط یک کشور از ما بیسوادتر بود و آن افغانستان؛ این کشور عزیز ما افغانستان را به چه روزی در آوردند؛ پاین جدول افغانستان بود و یکی بالاتر ایران بود. بیسوادترین کشور دنیا از نظر سواد زنان با آن ولنگاری که برای حجاب وجود آورده بودند و فحشا. سازمان ملل طبق آماری که الان میدهد، میگوید: ایران با سوادترین کشور دنیا از نظر زنان هست؛ این پیشرفت در چهل سال گذشته شده است. در بحث تخصص زنان و زایمان، 98% تخصص را خانمها دارند. با این شعار، بچههای ما را فریب دادند و به کف میدان بردند. وقتی به لطف خدا با بصیرتدهی امثال سخنران عزیزمان قبل خطبهها که اولین موضعای که در کاشان گرفتهشد توسط جناب آقای احتشام بود. وقتی این بصیرت دادهشد و دیدند از آشوبها نتیجه نگرفتند؛ دوباره سراغ اقتصاد و دلار آمدند. در بحث گران شدن دلار سه عامل دخیل است:
یک-ضعف مدیریت
چه مسئولان اجرای مثل بانک مرکزی، چه دستگاه های نظارتی و رصد، مانند قوه قضائیه و چه قانونگذاری؛ باید این عیب برطرف بشود. الان به لطف خدا رئیس کل بانک مرکزی تغییر کرد؛ امید هست رئیس کل جدید بتوانند معضلات مدیریتی را برطرف بکنند ان شا الله.
دو-کسانی که از بیرون برای بحث بازار ارز، اتاق فکر تشکیل دادند.
در اربیل، هرات و امارات اتاق فکر علیه بازار ارز جمهوری اسلامی تشکیل دادند؛ یعنی در یک مجموعهای دارند فکر تولید میکنند. آن چنان بازار را روانی کردند، روز فاطمیهای که اصلا بازار ارز ایران تعطیل بوده است؛ این جا عدد می دادند که الان این عدد در بازار تهران معامله میشود.
سه- برخی از دلالان سودجو که همیشه فرصت طلبی دارند؛ در همه اغتشاشات وقتی می دیدند یک تلاطمی به وجود آمده است. سراغ فتنه اقتصادی میآمدند.
انتظاری ما از سه قوه این است که باید آرایشمان جنگی باشد. نباید منتظر باشیم که آنان حمله بکنند ما دفاع کنیم. انتظار ما این است که سریع آرایش حمله و تهاجمی بگیریم.
صداقت دولت که ضعف ها را بیان کردند، قابل تقدیر بود و ان شا الله برطرف بکنند.
مناسبت چهارم- 9دی
فتنه 88 امتداد انقلابهای رنگین و کودتاهای مخملی بود. گرجستان در سال 2003 با رنگ گل سرخ، اوکراین در سال 2004 با رنگ نارنجی، قرقیزستان در سال 2005 با رنگ گل لاله، در هر سه کشور حمایت مالیشان با بنیاد سوروس، نظریهپردازشان جین شارپ بود. در هر سه کشور یک بستر انتخاباتی بود که آن کسی که غربگرا بود رای نیاورد. وقتی رای نیاوردند دولت مستقر را به تقلب متهم کردند. بعد هر چه گفته شد اعتراضات خودتان را از مسیر قانونی پیگیری کنید؛ گفتند: نه! حاکمیت دروغ میگوید. در هر سه کشور هواداران خودشان را به خیابان کشاندند. در هر سه کشور سفارتخانههای غربی به خصوص آمریکا حمایت همه جانبه (مالی، معنوی، رسانهای، تبلیغی) کردند. گروههای مردمنهاد را به عنوان کسانی که اعتراضات را ساماندهی میکنند، شبکهای وارد کردند. مرکز دولتی را گرفتند و حاکمیت را ساقط کردند. این نقشه را میخواستند در ایران اجرا کنند؛ رنگ سبز را که یک رنگ مقدس است، انتخاب کردند. اگر رنگی مقدس باشد، اگر شعاری مقدس باشد، اگر کتابی مقدس باشد، ولی بخواهد امیرمومنان را زمین بزند دیگر تقدسی ندارد. امام هادی در زیارت غدیریه می فرمایند:
«ثُمَّ مِحْنَتُكَ يَوْمَ صِفِّينَ، وَ قَدْ رُفِعَتِ الْمَصَاحِفُ حِيلَةً وَ مَكْراً، فَأَعْرَضَ الشَّكُّ، وَ عُزِفَ الْحَقُّ، وَ اتُّبِعَ الظَّنُّ»
سپس گرفتاریات در جنگ صفین، درحالیکه قرآنها از روی حیله و فریب به نیزهها بالا رفته بود، در نتیجه شک و تردید پیدا شد و حق به یک سو افتاد و از گمان پیروی شد.
«أَشْبَهَتْ مِحْنَةَ هَارُونَ، إِذْ أَمَّرَهُ مُوسَى عَلَى قَوْمِهِ، فَتَفَرَّقُوا عَنْهُ، وَ هَارُونُ يُنَادِي بِهِمْ وَ يَقُولُ: ﴿يَا قَوْمِ إِنَّمَا فُتِنْتُمْ بِهِ، وَ إِنَّ رَبَّكُمُ الرَّحْمَنُ، فَاتَّبِعُونِي وَ أَطِيعُوا أَمْرِي، قَالُوا: لَنْ نَبْرَحَ عَلَيْهِ عَاكِفِينَ، حَتَّى يَرْجِعَ إِلَيْنَا مُوسَى﴾»
این گرفتاریات شبیه به گرفتاری هارون شد، زمانی که موسی او را بر قوم خود امارت داد، آنها از دور او پراکنده شدند، هارون بر سر آنان فریاد میزد و میگفت: ای قومِ من! شما بهوسیلۀ این [مجسمۀ بیجانِ و بیاثر] مورد آزمایش قرار گرفتهاید، بیتردید پروردگار شما خداوند رحمان است، بر شماست که از من [که پیامبر و جانشین موسی هستم] پیروی کنید و مطیع دستورم باشید؛ گفتند: ما هرگز پرستش گوساله را ترک نمیکنیم تا موسی بهسویمان بازگردد!
«وَ كَذَلِكَ أَنْتَ لَمَّا رُفِعَتِ الْمَصَاحِفُ، قُلْتَ: يَا قَوْمِ إِنَّمَا فُتِنْتُمْ بِهَا وَ خُدِعْتُمْ، فَعَصَوْكَ»
و همچنین تو ای امیرمؤمنان، همین که قرآنها بالا رفت گفتی: ای ملّت شما به آن آزمایش شدید و گرفتار نیرنگ گشتهاید، امّا از خواسته تو سرپیچی کردند و با تو به مخالفت کردند»
نتیجه این زیارت این است قرانی که بالای نیزه برود گوسفند سامری است.
قرانی که بالای نی برود، علی را زمین بزند. پارچه سبزی که بخواهد ولی فقیه را زمین بزند، اللهم عجل لولیک الفرج ای که بخواهد ولی فقیه را زمین بزند، مقدس نیست؛ گوساله سامری است. رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی چقدر زیبا فتنه 88 را تدبیر کردند. آمدند خطبه خواندند یک نجوای با امام زمان (علیه السلام) کردند: «ای سید و مولایما جسم ناقصی دارم، اندک آبروی دارم، که شما به من دادهای کمکمان کن آقا» بعد خطاب به کسانی که فتنه را هدایت میکردند فرمودند: «من زیر بار اردوکشی خیابانی نمیروم. اعتراض دارید از مسیر قانونی خودش.» من بعد انتصاب با مراجع اعظم قم دیدار داشتم. خدمت عزیزان رسیدم؛ رهنمود گرفتم. وقتی خدمت آیه الله عظمی نوری همدانی رفتم گفتم: «ما مواضع شما را در فتنه 88 هیچ وقت فراموش نمی کنیم.» غبار فتنه باعث شد بعضی ها دیر متوجه بشوند 8،9 ماه طول کشید ولی بالاخره با حضور شما مردم فتنه شکست خورد. روز بصیرت، 9دی یعنی ما مردم بصیر ایران نمی گزاریم قران های بالای نی، صفین را دوباره تکرار کند. 9دی یعنی ما نمی گزاریم، سقیفه بنی ساعده در انقلاب اسلامی، تکرار شود.
مناسبت آخر- شهادت حاج قاسم و رحلت مصباح یزدی
دو یژگی مشترک از این دو بزرگوار:
یک- ولایتمداری
ولایتمداری حاج قاسم و آیه الله مصباح را ببینید. مقایسه کنید با بعضی از رئسای جمهور؛ ما یک رئیس جمهوری داشتیم، وقتی با او مصاحبه کردند که نظر شما در رابطه با ولایت فقیه چیست؟ ایشان گفتند: من ولایت فقیه را در چهارچوب قانون اساسی قبول دارم؛ اما وقتی به حاج قاسم می رسیم، شش بار قسم می خورند؛ می فرمایند: «ولله، ولله، ولله، ولله، ولله، ولله مهمترین شان عاقبت بخیری این است که شما رابطهتان با ولی فقیه چگونه است؟» وقتی به آیه الله مصباح می رسیم ایشان می فرماید: «بعضی گفتند رهبر را در چهارچوب قانون اساسی قبول داریم ولی من میگویم ارزش قانون اساسی، مشروعیت قانون اساسی، به رای آری امام و ولی فقیه است.»
دو-حق الناس
در اوج جنگ حاج قاسم شب احساس نیاز کرد در جای بخوابد؛ ناچار شدند در منزلی که صاحب آن را نمیشناخت وارد شود؛ آن شب نماز شب، دعا، زیارت خواند سپس یاداشتی نوشت صاحب خانه عزیز اگر راضی نیستی به این شماره تلفن دفتر من که نوشتهام در ایران تماس بگیر تا من اجاره این منزلت را که یک شب در آن ساکن بودم، بدهم.
مسئول دفتر آیه الله مصباح یزدی برای من نقل کردند: یک روز یک کارمندی پیش من آمد، گفت: آقای جلالی این بیست هزار تومان پولی است که من در طول سال برای کار های شخصی با تلفن موسسه به منزل تلفن زدم این بیست هزار تومان را به حساب موسسه امام بریز تا گردن من حق الناس نباشد. آقای جلالی می گوید: وقتی بیست هزار تومان را پیش آقای مصباح بردم، فکر میکردم ایشان خیلی خوشحال بشود؛ ولی ایشان فرمودند: «به این کارمند بگوید با این بیست هزار تومان پول تلفن اداره جبران شده است؛ اما آن وقتی که از اداره برای کارهای شخصیاش مصرف شده چه می شود؟» این دقت در حق الناس است.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ (1)اللَّهُ الصَّمَدُ (2)لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ (3)وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً أَحَدٌ (4)
برچسب ها
مطالب مرتبط
همه مسوولان در همه حوزه ها باید نسبت به مردم متواضع باشند
۱۴۰۲ دوشنبه ۸ خرداد
امر به معروف و نهی از منکر در کاشان
۱۴۰۲ دوشنبه ۸ خرداد
در دیپلماسی باید تیزتر از شمشیر و نرم تر از حریر باشیم
۱۴۰۲ دوشنبه ۸ خرداد
نماز یکشنبه ذیالقعده نمازی مستحبی و چهار رکعتی (دو نماز دو رکعتی) که در یکی از روزهای یکشنبه ماه ذیالقعده خوانده میشود
۱۴۰۲ يکشنبه ۷ خرداد
حکمت بیست و پنجم نهج البلاغه
۱۴۰۲ يکشنبه ۷ خرداد
کاشان - خیابان شهید بهشتی - کوچه جمال آباد - دفتر نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه کاشان - کدپستی: ۸۷۱۴۶۷۸۳۸۹
تلفن: ۵۵۷۸۱۸۱ - ۵۵۷۸۸۸۸ - ۵۵۷۲۲۴۴ (۰۳۱)
نمابر: ۵۵۷۸۱۸۲ (۰۳۱)
© کلیه حقوق مادی و معنوی برای پایگاه اطلاع رسانی سفیر ولایت محفوظ است. استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.