/
صفحه اصلی
/
خبرخوان
/
ارتباط با ما
/
¤ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۹ تير
تاریخ ارسال:۱۴۰۰ جمعه ۱۲ آذر
چاپ خبر
نماز عبادی سیاسی جمعه کاشان به امامت حضرت آیت الله عباسعلی سلیمانی مورخ ۱۲ آذر ۱۴۰۰ نماز عبادی سیاسی جمعه کاشان به امامت حضرت آیت الله عباسعلی سلیمانی مورخ ۱۲ آذر ۱۴۰۰

سلام علیکم و رحمت الله
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَجَعَلَ الظُّلُمَاتِ وَالنُّورَ ثُمَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ بِرَبِّهِم يَعْدِلُونَ

لَا نُشْرِک بِاللَّهِ شَیئاً وَ لَا نَتَّخِذُ مِنْ‏ دُونِهِ وَلِیاً. اللهم صل علی رسولک و بشیرک و نذیرک و خاتم سفرائک و افضل انبیائک ابی القاسم المصطفی محمد (ص) و علی آله الطیبین الطاهرین المعصومین المکرمین و اللعن الدائم على أعدائهم أجمعین، من الان الى یوم الدین
عباد الله اوصیکم و نفسی بتقوی الله.
خودم و شمارا توصیه میکنم به رعایت تقوا. در آستانه ی ۱۶ آذر هستیم. ۱۶ آذر برای ما بیانگر یه خاطره ی بسیار مهم و درد آمیز است. ۱۶ آذر ۱۳۳۲ پس از چند ماه از کودتای ۲۸ مرداد کودتایی که با تزریق دلارهای آمریکایی در کشور ما شکل گرفته بود و صحنه گردان این کودتا زاهدی ها بودند. گرچه ‌زاهدی از خودش یک خاطره ی زیبایی را به یادگار گذاشت. وقتی راجع به سردار دلها حاج قاسم از او سوال شد مردانه جواب داد که او در دفاع از وطن شهامت و شجاعت و مردانگی را به اوج اعلا رساند و کشور آمریکا با ددمنشی و وحشی گری اورا به شهادت رساند.

اما ماجرای کودتای ۳۲ صحنه گردانانی داشت از اراذل و اوباش درون و از عناصر شرور و کینه‌توز برون. با تزریق بیش از چند ده میلیون دلار جریان کودتا را بوجود آوردند. نیکسون معاون رئیس جمهور وقت برای مشاهده ی آثار کودتا و اعلام حمایت از رژیم پهلوی به ایران آمد. شاه برای خوش رقصی خواست در دانشگاه تهران نیکسونه را حضور بدهد و دکترای حقوق افتخاری به نیکسونه اعطا کنند. جوانان برومند دانشجویان غیرتمند از این صحنه ملتهب شدند. به مقابله برآمدند و چنان به پک و پوز رژیم کوبیدند و غرور رژیم را در هم شکستند که رژیم برای به اصطلاح حفظ غرور خودش و حفظ کیان خودش برخورد شرارت آمیز با قوه ی قهریه کرد و سه تن از دانشجویان را به شهادت رساند. شهدا بزرگوار مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قند چی و مهدی شریعت رضوی، پیش تازان قربانی استقلال ایران آزادگی و ازادمنشی ایرانی جماعت شدند. ازین باب ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو قلمداد شد.

گرچه دانشجویان درخشش فراوانی در صحنه های گوناگون برای ایران عزیز ما و نظام اسلامی ما داشته اند. مگر می‌شود کسی هویزه را به یاد بیاورد و رزم و دلاور مردی دانشجویانی چون علم الهدی ها را از یاد ببرد. مگر می‌شود کسی ماجرای هجوم به جاسوس خانه آمریکا را در نظر بیاورد که به تعبیر امام امت انقلابی بزرگتر از انقلاب اول بود و نقش دانشجویان را در این‌ عرصه فراموش کند. اما آن حرکت سال ۳۲ آن هم بعد از ماجرای کودتا آن هم بعد از غرور کاذبی که حکومت آن زمان با آن کودتای موفق در خودش داشت بسیار و بسیار آن حرکت حائز اهمیت است و ما می‌بینیم نقش دانشجویان به عنوان نقش جوان در کشور مان و در نظام مان چقدر بالا است. اینکه رهبری معزز انقلاب نگاه زیبا و لطیفی به نسل جوان دارد واینکه میبینیم پیشوایان دینی‌مان پیامبر‌مان امامان مان توجه شایانی به نسل جوان دارند و نسل‌جوان را به عنوان ذخیره ی نظام و سرمایه ی جامعه قلمداد می‌کنند ما باید در مجموعه امور و مسائل این نقش را مد نظر قرار بدهیم. به‌حمدالله دولت سیزدهم رویکردش در این باب واقعا جای تحسین و تشکر دارد. امیر المومنین از نگاه خودش جوان را آرمانگرا و ابروخواه قلمداد کرد
يا مَعْشَرَ الْفِتْيانِ، حَصِّنوا اَعْراضَكُمْ بِالاَدَبِ وَ دينَـكُمْ بِالْعِلْمِ؛


خطاب امیرالمؤمنین به جوانان است.
فرمود ابرویتان را با ادب حفظ کنید و سعی کنید دینتان را با علم و آگاهی و معرفت و برهان و استدلال محکم و مستحکم کنید.
نبی مکرم اسلام فرمودند:
سَـبعَةٌ في ظِلِّ عَرشِ اللّه ِ عَزَّ و جلَّ يَومَ لا ظِلَّ إلاّ ظِلُّهُ
۷ گروهند که در روز قیامت همگان در عذاب و در فشار و در نگرانی و در وحشت به سر می‌برند و در حیرت گرفتارند اما این ۷ گروه تحت سایه ی مهر و محبت و مغفرت و رحمت الهی قرار دارند. إِمَامٌ عَادِلٌ؛ پیشوایی که وظیفه و تکلیفش را مبتنی بر عدالت بداند وَ شَابٌّ نَشَأَ فِي عِبَادَةِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
جوانی که جوانیش را در مسیر خدا مصرف می‌کند.

۸ سال دفاع مقدس پیران بودند نه این که مشارکت نداشتند اما اساس کار بیس کار قائمه ی کار قائده ی کار استوانه ی کار جوانان بودند. پیران به مثل نمک در غذا و سرمه ی در چشم در جبهه می‌درخشید. علمی بر شانه ی پیری جلوی یک گردانی در حال حرکت بود. اما مجموعه ی گردان جوانان بودند. زندگی را در مسیر طاعت الهی قرار دادند. اگر خداییش به جوانان این سرزمین چه در آستانه ی انقلاب و چه بعد از انقلاب در دفاع از کیان انقلاب در برابر آشوب و بلوا و چه در زمان جنگ سوال بشود جوان ایرانی به حمدالله شناسنامه ی زیبایی از خودش به یادگار گذاشت. اگر مسئله ی تظاهرات بود راهپیمایی ها بود میتینگ ها بود شعار ها علیه رژیم منحوس پهلوی بود هرچه بود نقش جوان نقش محوری و نقش اساسی داشت.

جوان استقلال طلب است. جوان آرمان گراست.
جوان آلوده به مسائل زخارف مادی نیست. جوان تعلق خاطر به مسائل دنیایی به مثل ما پیران نخواهد داشت.
جوان است که استکبار ستیز است. جوان است که آزادی خواه است. رهبری معزز انقلاب درباره جوانان چنین فرمود: باید جوانان ما اهل آگاهی و سیاست باشند در خطاب به دانشجویان فرمود: دستیابی به قدرت تحلیل سیاسی و مشارکت سیاسی وظیفه ی جوانان دانشجوی ما است و بعد هم فرمود: خدا نیامرزد خدا لعنت کند آنهایی را که جلو جوانانمان را سد می‌کند که نخواهند و نتوانند به مسائل سیاسی آشنا باشند. جوان امروز سرمایه امروز و فردا است. جوان امروز
دست‌مایه ی امروز وفرداست و باید به جوان تکیه کرد و اعتماد کرد و امور را به جوانان واگذاشت تا آنجا که کار به فیزیک بدن و شرائط جسمی نیازمند است و آنجا که کار به جنبه ی روح و تفکر و تحلیل نیازمند است. جوان با چراغ راه پیر با تجربه ی پیشین و با همراهان صدیق و امین باید این مسیر را طی کند.

این جوان است که باید همیشه از خدا بخواهد اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ، صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ
و به همراه خود پیش تازان را داشته باشد سرداران ما پیش تازان نسل‌جوان ما هستند جانبازان ما پیش‌تازان نسل‌جوان ما هستند.
خانواده ی مکرم شهدای ما پیش تازان نسل جوان هستند. دانشمندان ما پیش تازان نسل جوان هستند علمای ما پیش تازان نسل‌جوان هستند. این است که ما اگر بنا است مسیر را به درستی طی کنیم باید پیشینیان را هم در مسیر خودمان به عنوان چراغ راه زندگی بشناسیم ما امروز از حوزه میخواهیم سخن بگوییم حوزه یعنی چه؟ یعنی از دلش مصباح یزدی ها تربیت می‌شوند از دلش جوادی آملی ها تربیت می‌شوند از دلش حسین نوری ها تربیت می‌شوند از دلش ناصرمکارم ها تربیت می‌شوند. اگر ما امروز فرزندان مان را به سمت حوزه بسیج نکنیم به سمت دانش اسلامی فرا نخوانیم و به سمت علوم الهی و قرآنی دعوت نکنیم قطعا فردا ما به یک خلا وسیع عالمان دینی دچار خواهیم بود اگر مردم کاشان مومن هستند و اگر کاشان دار المومنین است، نیست مگر به برکت علمای راسخ این دیار چقدر ملا حبیب ها افکار شما را سامان دینی دادند چقدر فیض کاشی ها اعتقادات تان را درست کردند چقدر یثربی ها آیت الله العظمی آقا سید علی آقا و آیت الله آقا سید مهدی ها توانستند مرز بان اعتقادی و فکری شما باشند. هنوز که هنوز است در ذائقه ی تفسیر آیت الله نجفی دارد به اصطلاح شمارا نوازش می‌کند لذت می‌بخشد. سال جاری برای اینکه بشود جذب عزیزانمان برای حوزه تا حدی روان تر باشد آمده اند از اول آذر تا ۳۰دی مجددا فراخوانی داده اند برای جذب طلاب عزیز و اولین سالی است که حوزه ی علمیه این ابتکار را انجام داد که بتواند در ترم دوم یعنی در ترم بهمن طلاب بپذیرد در گذشته دو ترم دانشگاه دانشجو می‌پذیرفت اما حوزه فقط در ترم اول طلبه می‌پذیرفت سال جاری برای هر دو ترم در هر دو نوبت طلبه می‌پذیرد امیدواریم انشالله نوجوانان مستعد و آماده و جوانان پاک باز و پاک دل و با انگیزه ی معنوی و الهی این مسیر را که پیش تازان این مسیر شیخ طوسی ها اند شیخ مفید ها اند شیخ انصاری ها هستند پیشتازان این مسیر امام امت است و رهبری معظم انقلاب انشالله این راه را به شایستگی انتخاب کنند و به این مسیر قدم بگذارند.

عرض من به پدرم این بود میگفتم تو در پیش امام زمان میتوانی روسفید باشی بگویی من بچه‌ام را در این‌ راه قرار دادم اگر بچم نتوانست خودش را با شرایط این راه تطبیق دهد به بی عرضگی خودش بود ربطی به من نداشت من اورا در این مسیر وا داشتم مادرم بهم میگفت اگر طلبه نباشی و در طلبگی نمانی شیرم را حلالت نمیکنم به مادرم میگفتم مادر والله تو میتوانی فردا در جلو بی بی زهرای اطهر سر بلند کنی که من بچه‌ام را چنین اما اگر من لایق نبودم که نیستم ربطی به من دارد مربوط به تو نیست. تو فرزندت را از زیر قرآن عبور میدادی به جبهه میفرستادی و امروز هم سربلند و معزز و مفتخری فرزندت را از زیر قران عبور بده برای آگاهی به علم قرآن فرهنگ قرآن معارف قرآن کار بسیار ارزشمند و والایی است و انشالله در این مسیر خدا به همه‌ی مان توفیق عنایت کند


إنّهُ أحسَنُ الحَديثِ و أبلَغُ المَوعِظَةِ کِتابُ الله
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾
اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾
لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾
وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله و الصلواة و السلام علی رسول الله حَبِیبِ‏ إِلَهِ‏ الْعَالَمِینَ‏ أَبِی الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّدِ. اللهم صلی علی امیرالمؤمنین (ع) و صل علی فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ سَیدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ وصل علی سبطی الرحمه و امامی الهدی الحسن و الحسین وصل علی ائمه المسلمین علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفربن محمد و موسی ابن جعفر و علی ابن موسی و محمد ابن علی و علی ابن محمد و الحسن بن علی وحجة ابن الحسن المهدی صلواة الله و سلامه علیهم اجمعین اللهم انا راضین بهم ائمه فرضنا لهم انک علی کل شیء قدیر.

با توصیه مجدد به تقوا مناسبت هارا یادآوری کنیم.

جمعه ۱۲ آذر روز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۵۸
و روز جهانی معلولان است.
شنبه ۱۳ آذر روز بیمه است.
و دوشنبه سالروز شهادت سرتیپ خلبان احمد کشوری در سال ۱۳۵۹.
تقدیم به روحش و تقدیم به ارواح شهدایی که به آنها اشاره شد، شهداء عزیز دانشجو صلواتی ختم بفرمایید.
سه شنبه علاوه بر روز دانشجو بودن و علاوه بر دربرداری با آن مناسبت کشتار دانشجویان معترض به حضور آمریکایی ها در ایران روز جهانی هواپیمایی هم هست.
پنج شنبه سالروز معرفی عراق به عنوان متجاوز از سوی سازمان ملل متحد.

اما چقدر زود به این نتیجه رسیدند.
سال ۵۹ تجاوز صورت میگیرد سال ۷۰ سازمان ملل حکم متجاوز بودن را صادر می‌کند. گفته بودند در زمستان بین دو همسایه دعوا شد یک همسایه به دیگر گفت در این پشت بام برف هارو پارو میکنی در حیاط ما چرا می‌ریزی؟ آن هم گردن کلفتی کرد تمکین نکرد که نریزد این رفت به سیستم قضایی شکایت کرد تابستان کار شناس آمد برای بررسی که ببیند آیا برف در حیاط ریخته شد یا نه!

چه بگوییم به این سازمان ملل!
سازمان ملل سال ۷۰ عراق را به عنوان متجاوز معرفی‌گرد. من نمی‌گویم خاک برسرش نمی‌گویم. نمیگویم اوف بر اینها نمی‌گویم. نمی‌گویم چقدر مزدورانه کار می‌کنند نمی‌گویم. ولی کار، کار عاقلانه ای نبود
و پنج شنبه سالروز رحلت فقیه نامدار آیت الله العظمی گلپایگانی است.
هدیه به روح بلند این مرجع والامقام مرجعی که به پیکر مطهر امام او نماز گذارد هدیه به این بزرگوار صلواتی ختم بفرمایید.


در خطبه ی هفته ی قبل مقداری به ماجرای تنش های اخیر برای آب پرداختیم. ایران عزیز ما در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد. متوسط بارندگی سالانه ی ما ۲۵۰ میلی متر است که یک سوم متوسط جهانی است.
میزان تبخیر کشور ما متاسفانه سه برابر میانگین تبخیر جهانی است. نزولات یک سوم تبخیر سه برابر. تراکنش زمانی و مکانی بارش ها سبب شده که ایران در ردیف کشور های دارای بحران آبی قرار بگیرد و همیشه و همواره با مسئله ی تنش های آبی مواجه باشد.

۳۰ درصد از بارش کشور ما برای هفتاد درصد از مساحت خاکی ماست و هفتاد درصد از بارش ما برای ۳۰ درصد از مساحت خاکی ما است.
یعنی تناسب بین بارش و مساحت خاکی ما وجود ندارد. در زمان های غیر کشاورزی و عدم نیاز به آب بارش داریم ولی در زمان کشاورزی و نیازمندی به آب بارش نداریم. مشکلات کشور مااست. بخش عمده ی تامین آب در ۱۶ استان بیابانی کشور از طریق قنات و وابسته به جریان های سفره های زیرزمینی و مقداری آب سطحی است در بستر مسیل ها و آب راه ها. مدیریت جامع این کار، کار بسیار دشواری است. اگر ما امروز شاهد کم آبی هستیم ربطی به دولت موجود ندارد. این را ما نباید از دولت سیزدهم توقع داشته باشیم که بخواهد معجزه بکند. باران دست خداست شرایط اقلیمی کشور ما هم این است. با توجه به موارد یاد شده و کاهش بارش ها و حاکمیت خشکسالی بر کشور کارشناسان بارها این مسئله را یادآوری کرده اند که ما تنها و تنها راه نجات کشورمان از بی آبی مسئله ی آب خیز داری است. آب خیز داری از مهم ترین و بهترین روش‌های مدیریت پایدار منابع آب و راه حل عبور کشور از بی آبی است.

آب خیز داری یعنی چه؟ آب خیز به حوزه ی آب ریز می‌گویند یعنی خشکی هایی که آب در پهنه ی آن جریان دارد. اعم از سرچشمه ها سیلاب ها برف آب ها که ابتدای انشعاب های آب راه ها وقتی در نظر بگیریم می‌شود نقطه ی آب خیز.
البته این آب جریان پیدا می‌کند تا به پستی ترین نقطه ی منطقه برسد. رودخانه آب انباشت تالاب یا دریاچه و یا دریا.

آب خیز داری به فرایند تنظیم و اجرای اقدامات مناسب به منظور اداره ی منابع آبی موجود در آب خیز بدون آسیب رساندن به موجودیت این مشابه را می‌گویند و هدف این کار مدیریت عملیات کشاورزی است. مدیریت عملیات دامپروری و دامداری است مدیریت عملیات سدسازی است مدیریت عملیات ساختمان سازی است و مدیریت عملیات راه سازی و شهر سازی است تا آب خیز داری به شکل منطقی و علمی صورت نگیرد در این امور هم مدیریت عالمانه ای انجام نگرفت. زلزله آمد در منطقه ی گیلان و بخشی از قسمت های خلخال و آن منطقه وحشت این بود که سد گیلان روی کمربند زمین لرزه است. و نکند بترکد و شهر رشت و شهرهای دیگر همه زیر آب برود. متناسب با عوامل طبیعی و زیستی هر منطقه باید آب خیز داری صورت بگیرد.

در کنار آب خیز داری چیزی به نام آب خوان داری داریم. آب خوان داری به مجوعه ی عملیاتی گفته می‌شود که با مهار سیلاب و نفوذ دادن آن بر روی عرصه های آب خوان یعنی سفره ی آب است. در هر حال هر منطقه ای برای خودش سفره ی آب دارد. که می‌شود آب خوان آن منطقه. باید آب را مدیریت کرد به آن منطقه ی آب خوان و سفره ی آب تا سفره های زیر زمین تبدیل به آب شور نشود کاهش آب پیدا نشود. اگر مسئله آب خوانی را به درستی انجام بدهیم قطعا احیا کمی و کیفی منابع آب و خاک و تقلیل و حذف خسارت های مستقیم و غیرمستقیم اراضی که در سیل ها شستشو می‌شود و از کیفیت می آفند جلوگیری خواهد شد. آب خوان در محل خروجی آب ریز ها قرار میگرید و موجب مهار شن زار ها و تثبیت ریگ های روان می‌شود.

فایده ی آب خیز داری چیست؟ من در این منطقه یک دو نقطه بیشتر ندیدم. فایده ی اول به عقیده ی کارشناسان ذی ربط این روش سریعترین و بهترین نجات راه کشور از کم آبی است. لذا باید مسئولان مربوطه تلاش مضاعفی برای تحقق این هدف انجام بدهند. کشور بزرگ هند امروز با آب خیز داری کشور معمر و آباد در کشاورزی و دامداری و حیات و زیست محیطی است. کشور هند.
فایده ی دوم همه می‌دانیم ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است. متوسط بارندگی در ایران کمتر از یک سوم متوسط
بارش جهانی است و بخش قابل توجهی از آب قابل استحصال متاسفانه بدون استفاده از دسترس ما خارج میشود. نمونه باران دیشب و دیروز ما دیروز کمیسیون خبرگان داشتیم عصر رفتیم قم یک تگرگ و بارش عجیب دیروز باریدن گرفت که اگر چند دهنه آب خیز داری ما در دامنه های کوه می‌داشتیم قطعا بخش عظیمی از این آب های ذخیره میشد نگه داری میشد. در یک باران در منطقه ی بلوچستان محاسبه شد حدود ۳۰۰۰ میلیارد آب نگه داری شد متر مکعب بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریخته در دریای عمان. آب باران که جز زلال ترین آب است و سالم ترین آب است و شیرین‌ترین آب است.

نکته ی سوم ایران عموما تحت تاثیر رخداد های جدی اقلیمی است که حد بالای آن سیلاب و سیل است. و حد پایین آن خشک سالی است. سیل های سال ۹۸ و خشک سالی های بیش از بیست سال اخیر بیانگر همین شرایط اقلیمی در ایران است و اگر ما بتوانیم آب خیز داری را توسعه بدهیم تر سالی هارا به خشک سالی ها وصل میکنیم یعتی آب های مربوط به تر سالی به عنوان ذخایر نگهداری می‌شود و برای خشک سالی ها قابل استفاده است.

فایده ی چهارم پیامد ها و خسارات ناشی از سیلاب ها و سیل ها فرو نشست و شور شدن سفره های زیر زمین با آب خیز داری و با آب خوان داری می‌شود مهار کرد و جلو این ضایعات را گرفت و جلو این شور شدن آب را گرفت. عزیزی میگفت در کرمان در آن منطقه ما زمانی که پسته کاری را شروع کردیم با ۴۰ متر به آب رسیدیم و الان با ۲۶۰ متر به آب لب شور داریم دسترسی پیدا می‌کنیم.

فایده ی پنجم چون روش ساده ای است آب خیز داری و کم هزینه است قابلیت مشارکت پذیری بخش خصوصی و مردم را دارد. ما سهم مردم را در مسئله ی ذخیره آب متاسفانه هم در دوران قبل از انقلاب و هم در دوره ی انقلاب سهم مهمی مشاهده نکردیم. اما اگر خود مردم اقداماتی کردند ما دیدیم زیر قمصر مردم برای گل گلاب برای خودشان سدی درست کردند آبی ذخیره کردند. در چند نقطه ی دیگر هم با حرکت مردمی مشاهده شد با چند میلیارد توانسته اند مقدار فراوانی آب را ذخیره کنند اما دولت مردان نیامدند نقش مردم را در این‌ قصه جدی و کلیدی ببینند و بگویند آورده ی شما یک سوم آورده ی ما دوسوم. ما در مسئله ی آموزش و پرورش این فرهنگ را داریم الحمدالله که می‌گویند آورده ی مردم نصف اورده ی دولت نصف. در بخش درمان هم کم و بیش این سهم منظور شد اما در مسئله ی آب که حیاتی ترین موضوع‌ کشوری است


وَ مِنَ الْماءِ کُلَّ شَیْ ءٍ حَیٍّ
فَإِذَا أَنْزَلْنَا عَلَيْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَأَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهِيجٍ
حیات بشری و حیات طبیعت در گرو آب است نقش مردم را خیلی دولتمردان در تمام ادوار متاسفانه جدی نگرفته اند. آب خیز داری می‌شود یک بستری برای مشارکت مردم با هزینه ی کم باشد.

فایده ی ششم: بر اساس تقسیمات شش گانه ی آب خیز داری در مملکت ما ما ۱۲۵هکتار زمین کشاورزی را نیازمند به اجزای عملیات آب خیز داری هستیم. که متاسفانه تا کنون فقط به مقدار ۳۰ میلیون از اراضی مورد مطالعه و اجرای طرح های آب خیز داری قرار گرفته است یعنی تقریبن بیست درصد از زمین زراعی ما. آنوقت ۸۰ درصد از اراضی حاصل خیز و زراعی ما هنوز تحت مطالعه ی آب خیز داری نیست و این یعنی یک فاجعه ۸۰ درصد سرمایه ی ما مورد استفاده قرار نگیرد بعضی از کشورهای توسعه یافته اساس توسعه شان بر مبنای کشاورزی است. دامداری است. دامپروری است.

ایران اسلامی که باید بگوییم یک امپراتور بزرگی است در منطقه که کشوری به مثل ایران در خاورمیانه نداریم بگونه ای که شما امکانات کشاورزی‌تان از یک منطقه ی گرم سیر کارش تمام شد به منطقه ی سردسیر باید روانه بشود .
۴ فصل را دقیقا در ایران داریم و زمین های سه بار حتی ۴ بار حاصل خیز را در ایران داریم ۸۰ درصد از اراضی ما هنوز زیر طرح مطالعه ی آب خیز داری و آب خوان داری قرار نگرفت. کشور ما در این شرایط دولت عزیز ما این میراث را در اختیار دارد. نباید ما توقع‌داشته باشیم که دولت مردان ما یک شبه معجزه کنند. توقع این است تورم مهار بشود معیشت مردم آسان بشود دیگر کارها انشالله به تدریج چون اراده و عزم و ایمان و اعتقاد بر حل مشکلات هست انشالله به زودی شاهد روان شدن امور معیشت مردم باشیم

إِنَ‏ أَحْسَنَ‏ الْحَدِیثِ‏ وَ أَبْلَغَ الْمَوْعِظَةِ- کتَابُ اللَّهِ

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
إِنَّآ أَعْطَیْنَـکَ الکَوْثَرَ
فَصَلِّ لِرَبِّکَ و انْحَرْ
إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الأَبْـتَـرُ
اَللَّهُمَّ انْصُرْ اْلإِسْلَامَ وَالْمُسْلِمِینَ و انصر من نصر الدین
وَاخْذُلْ مَنْ خَذَلَ المؤمنین
اللهم اید حماة الدین لا سیما زعیمنا و قائدنا الامام خامنه

برچسب ها
مطالب مرتبط
کاشان - خیابان شهید بهشتی - کوچه جمال آباد - دفتر نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه کاشان - کدپستی: ۸۷۱۴۶۷۸۳۸۹
تلفن: ۵۵۷۸۱۸۱ - ۵۵۷۸۸۸۸ - ۵۵۷۲۲۴۴ (۰۳۱)
نمابر: ۵۵۷۸۱۸۲ (۰۳۱)
© کلیه حقوق مادی و معنوی برای پایگاه اطلاع رسانی سفیر ولایت محفوظ است. استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.