/
صفحه اصلی
/
خبرخوان
/
ارتباط با ما
/
¤ ۱۴۰۳ شنبه ۶ مرداد
تاریخ ارسال:۱۴۰۱ جمعه ۲۵ آذر
چاپ خبر
نماز عبادی سیاسی جمعه کاشان به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین سید سعید حسینی مورخ ۲۵ آذر ۱۴۰۱ نماز عبادی سیاسی جمعه کاشان به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین سید سعید حسینی مورخ ۲۵ آذر ۱۴۰۱
خطبه اول

خطبه دوم
خطبه اول
سلام عليكم و رحمت الله
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم
 بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد و الثنا لله رب العالمين و الصلوة و السلام علي خيرخلقه و اشرف بريّته محمد ابن عبدالله صلي الله عليه و آله و سلم و علي اهل بيته الطيبين الطاهرين سِيَّمَا بَقِيَّةُ اللَّهِ فِي الْأَرَضِينَ وَلعْنَة الله عَلِيِّ أَعْدَائِهِمْ أَجْمَعِينَ، الی يَوْمِ الدِّينِ
اوصيکم عباداللّه و نفسي بتقوي الله
امروز در سی و هشتمین خطبه نمازجمعه، مهمان دعای سی و هشتم صحیفه سجادیه می‌باشیم؛ اسم دعا «فِي الاِعْتِذَارِ مِنْ تَبِعَاتِ الْعِبَادِ وَ مِنَ التَّقْصِيرِ فِي حُقُوقِهِمْ» می باشد.
وقتی امام سجاد علیه السلام می خواهند با خداوند صحبت کنند، با این عنوان که در حق بعضی از بندگان قصور و تقصیری داشتم این عبارات را به کار می بردند؛ البته امام معصوم هستند و از باب تعلیم ما فرموده‌اند.
امام سجاد (علیه السلام) می فرمایند:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ مِنْ مَظْلُومٍ ظُلِمَ بِحَضْرَتِي فَلَمْ أَنْصُرْهُ ، وَ مِنْ مَعْرُوفٍ أُسْدِيَ إِلَيَّ فَلَمْ أَشْكُرْهُ»
خدایا! از تو عذرخواهی می کنم دربارۀ ستم‌دیده‌ای که در حضور من به او ستم شد و من یاریش ندادم؛ و از احسانی که نسبت به من شده و سپاسش را به جا نیاوردم.
این شکر نکردن می تواند در منزل یا محل کار یا منطقه یا کشور باشد؛ یک کار خوبی اگر یک کسی انجام داد، امام سجاد می فرماید اگر این کار خیر به من برسد وتشکر نکنم، عذرمی خواهم.
آیه الله صافی شنیدند نخست‌وزیر هند، در هنگام پخش اذان، در جمع زیادی از مردم هند، به احترام اذان، سخنرانی خود را قطع نموده و از حاضرین در آن جلسه خواسته تا آخر پخش اذان سکوت نمایند. آیه الله صافی نامه‌ای دادند و از او تشکر کردند.
این ها برای ما درس است؛ که در منزل نسبت به هم تشکر کنیم.
«وَ مِنْ مُسِي‌ءٍ اعْتَذَرَ إِلَيَّ فَلَمْ أَعْذِرْهُ»
و از بد کننده‌ای که از من پوزش خواسته و من پوزش او را نپذیرفتم.
بین دو تا مؤمن اختلافی ایجاد می‌شود، یکی از آن دو بعدا عذرخواهی می کند؛ ادب اسلامی بخشش را اقتضا می کند؛ این سیره اهل بیت است.
«وَ مِنْ ذِي فَاقَةٍ سَأَلَنِي فَلَمْ أُوثِرْهُ ، وَ مِنْ حَقِّ ذِي حَقٍّ لَزِمَنِي لِمُؤْمِنٍ فَلَمْ أُوَفِّرْهُ ، وَ مِنْ عَيْبِ مُؤْمِنٍ ظَهَرَ لِي فَلَمْ أَسْتُرْهُ ، وَ مِنْ كُلِّ إِثْمٍ عَرَضَ لِي فَلَمْ أَهْجُرْهُ .»
و از نیازمندی که از من درخواست کرده و من او را بر خود برتری ندادم؛ و از حقّ مؤمن صاحب حقّی که بر عهده‌ام بوده و آن را نپرداخته‌ام؛ و از عیب مؤمنی که برای من آشکار شده و آن را نپوشانده‌ام؛ و از هر گناهی که برایم پیش آمده و از آن دوری نکردم.
«أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ يَا إِلَهِي مِنْهُنَّ وَ مِنْ نَظَائِرِهِنَّ اعْتِذَارَ نَدَامَةٍ يَكُونُ وَاعِظاً لِمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنْ أَشْبَاهِهِنَّ .»
ای خدای من! از همه این‌ها و از آنچه مانند این‌هاست، با دلی آکنده از پشیمانی پوزش می‌خواهم؛ پوزشی که مرا در برابر پیش‌آمدهایی نظیر آن‌ها باز دارد.
«فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اجْعَلْ نَدَامَتِي عَلَى مَا وَقَعْتُ فِيهِ مِنَ الزَّلَّاتِ ، وَ عَزْمِي عَلَى تَرْكِ مَا يَعْرِضُ لِي مِنَ السَّيِّئَاتِ ، تَوْبَةً تُوجِبُ لِي مَحَبَّتَكَ ، يَا مُحِبَّ التَّوَّابِينَ .»
پس بر محمّد و آلش درود فرست و پشیمانی‌ام را از لغزش‌هایی که گرفتارشان شدم و عزمم را بر ترک گناهانی که برایم پیش می‌آید، توبه قرار ده؛ توبه‌ای که برایم موجب عشق تو گردد، ای دوست‌دار توبه‌کنندگان!
معلمین عزیز این مطلب را به نسل جوان ما بگویند که اگر جوانی معصیت کرد، خداوند دوست دارد آن جوان برگردد؛ خداوند توبه کار را دوست دارد؛ يَا مُحِبَّ التَّوَّابِينَ اسم خداوند است.
امروز در محضر آیه 31 سوره بقره هستیم.
«وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ كُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلَائِكَةِ فَقَالَ أَنبِئُونِي بِأَسْمَاءِ هَٰؤُلَاءِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ»
ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻓﺮﻳﻨﺶ ﺁﺩم، ﺧﺪﺍ ﺗﻤﺎم ﺍﺳﺮﺍﺭِ ﻋﺎﻟﻢ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻳﺎﺩ ﺩﺍﺩ. ﺑﻌﺪ، ﺁﻥ‌ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ: «ﺍﮔﺮ ﺭﺍﺳﺖ ﻣﻲ‌ﮔﻮﻳﻴﺪ، ﺍﺯ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺍﻳﻦ‌ﻫﺎ ﺑﻪ ﻣﻦ ﺧﺒﺮ ﺩﻫﻴﺪ!»
سه نکته:
یک- تفاوت تعلیم و تدریس
حضرت آیت الله جوادی آملی در تفسیرتسنیم جلد3 صحفه166 می فرماید: در تعلیم حقیقت یک علم توسط استاد در جان شاگرد می نشیند اما در تدریس ممکن است، استاد خوب درس بدهد ولی حقیقت مطلب در جان شاگرد ننشیند.
دو-عرضه
 حضرت آیه الله جوادی آملی در جلد3 صحفه 181 می فرماید: عرضه یعنی در معرض قرار دادن، یعنی آگاهی اجمالی دادن که دو قسم است:
1-جسمانی، مثلا برای خرید شال‌گردن به مغازه می‌روید؛ فروشنده شال‌گردن در معرض دید شما قرار می‌دهد، شال‌گرد را به شما عرضه می‌کند.
2-علمی، فرض کنید معلم برای ارزیابی دانش‌آموزش یک سوال ریاضی مطرح می‌کند. هر کدام می تواند مانعی داشته باشد. مثلا در عرضه جسمی، چشم انسان ضعیف باشد، در عرض علمی هم می تواند مانع نورانی ومعنوی باشد، عبارت  مناجات شعبانیا به این مطلب اشاره دارد. «وَ أَنِرْ أَبْصارَ قُلُوبِنا بِضِیاءِ نَظَرِها إِلَیک، حَتی تَخْرِقَ أَبْصارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النورِ» خدایا چشم قلب ما را نورانی کن تا نگاه کند به سوی تو تا حجاب نورانی را بردارد؛ مانع فرشتگان نورانی بود چون مقام فرشته یک مقام محدودی است «وَ مَا مِنَّا إِلَّا لَهُ مَقَامٌ مَعْلُومٌ» (صافات ۱۶۴).
سه- خلیفه مطلق خداوند مظهر تمام اسما الله هست؛ یعنی محمد و آل محمد.
در ذیل آیه 180 سوره اعراف «وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ» امام صادق (علیه السلام) در بحارالانوار جلد25 صحفه4 فرمودند: نَحْنُ‏ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى، ما آن نام های نیک خداوند هستیم.
خلیفه مطلق خداوند چهارده معصوم هستند؛ کسانی که تمام اسما خداوند در آن ها جلوه کرده می توانند به اذن خدا زنده کنند و بمیرانند و خلق کنند و... این می شود خلیفه خداوند.
این اسما الله به ملائکه عرضه شد اما ملائکه توان درک شدت نورانیت محمد و آل محمد و حقیقت انسان کامل را ندارند، فرشته‌ها نه تنها آن حقیقت را نمی توانند، در حد تعلیم یاد بگیرند بلکه گزارش هم نتوانستند بدهند.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ‏
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ (1)اللَّهُ الصَّمَدُ (2)لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ (3)وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً أَحَدٌ (4)

خطبه دوم
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد و الثناء لله رب العالمين و الصلوات و السلام علي خير خلقه و اشرف بريّته محمد ابن عبدالله صلی الله علیه وآله و سلم، و صل علي اميرالمؤمنين علي ابن ابي طالب و صل علي الصديقه الطاهره فاطمه الزكيه سيده نساء‌العالمين، و صل علي الحسن و الحسين سيدي شباب اهل الجنّه و صل علي علي ابن الحسين زين‌العابدين و محمد بن علي الباقر و جعفر بن محمد الصادق و موسي ابن جعفر الكاظم و عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى و محمد ابن علي الجواد، و علي ابن محمد الهادي و الحسن ابن علي الزكي العسكري، و الحجت ابن الحسن المهدي القائمَ المنتظر، بِهِمْ نتَوَلَّى و من اعدائهم نتبرء
در خطبه دوم مهمان نهج البلاغه می شویم.
حکمت 3 - قَالَ امیرالمومنین عليه‌السلام:
«اَلْبُخْلُ عَارٌ، وَ اَلْجُبْنُ مَنْقَصَةٌ»
بخل ننگ است و ترس نقصان است
شهید سلیمانی نه تنها از اموال خودشان بخشش می کردند؛ بلکه همانند بقیه شهدا جان خودشان را نیز بخشیدند.
اگر شما دو تا حساب بانکی داشته باشید؛ بخواهید از این بانک به آن بانک واریز کنید؛ مشکلی دارید؟ نه پول خودتان هست، از این بانک با آن بانک رفته است.
در بحث انفاق هم شما یک حساب در دنیا دارید، و یک حساب در آخرت؛ وقتی انفاق می کنید پولتان را به حساب آخرت می‌فرستید. این اعتقاد اگر درست شود دیگر انسان بخیل نیست.
در ترس نیز همینگونه است؛ اگر اعتقادات درست شود انسان دیگر جز از خدای متعال ترسی ندارد.
 به حاج قاسم گفتند: آمریکایی ها می خواهند شما را به شهادت برسانند.
فرمود: من در کوه ودشت وبیابان ها دنبال شهادت می گردم؛ من را از ترور می ترسانند.
مناسبت‌ها:
مناسبت اول، دیداری که خداوند هفته گذشته توفیق داد، و ما را به محضر رهبرمعظم انقلاب، مشرف کرد .
روز سه‌ شنبه از دفتر حضرت آقا ما را خواستند؛ فرمودند: تمام کسانی که در دو سال کرونا حکم گرفتند و خصوصی خدمت حضرت آقا مشرف نشدند. الان خدمت ایشان مشرف شوند.

سلام شما را رساندم و از طرف خودم و شما با حضرت آقا بیعت کردم وطلب دعای خیر کردم خصوصا به حضرت آقا عرض کردم: آن دعای حاج قاسم را در حق ما بفرمایید، همان خواسته حاج قاسم که ما را پاکیزه بپذیر.
مطالبات شما را مکتوب خدمت‌شان دادم. حضرت آقا چند توصیه فرمودند:
یک-از این که شانه هایتان را زیر بار نمایندگی من داده‌اید از شما ممنون‌ هستم.
دو-قدر نظام جمهوری اسلامی را بدانید شما میان سال هستید کار بکنید.علما این شرایط را نداشتند؛ قرن ها گذشت فقه حکومت اصلا تدریس نمی‌شد. معنی نداشت در زمان بنی العباس ومغول ها فقیه جامع الشرائط ما فقه حکومت بگوید؛ زمینه نبود.
سه- در یک بیان دیگر فرمودند: این نظام به تدریج می تواند همه مشکل مردم را حل بکند. وظیفه نمایندگی من را خوب انجام دهید. در اختلاف نظر بچه های انقلاب، برای انقلاب، ببینید نظر ولی فقیه چیست. واگر اشکال فقهی داشتید اشکال‌تان را بگوید؛ من پاسخ می دهم؛ دوباره رد وبدل می کنیم؛ نهایتا اگر قانع نشدید، باید نظر ولی‌فقیه حاکم باشد.
یک توصیه مهم دیگری نیز داشتند؛ فرمودند: «کُونُوا لَنا زَیناً» یا «کُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ بِغَیرِ اَلسِنَتِکُم» کاری نکنید دشمن شاد شود.
 همه توصیه شده‌ایم به ویژه حقیر؛ همه باید کاری کنیم که امام زمان خوشحال بشود، اما آن کسی که مسئولیت‌اش بالاتر است، وظیفه‌اش سنگین‌تر است.
بعضی وقت‌ها از هم لباس های ما در فضای‌مجازی علیه رهبری، علیه سران کشور، مدح دشمن، حرفی زده می‌شود آدم تعجب می کند.
مناسبت دوم، خبرهای خوش در مورد کارخانه ریسندگی است.
کارخانه ریسندگی یک اختلافی دارد؛ بین چهار مجموعه: شهرداری، بیمه تامین اجتماعی، بانک ها وخود مجموعه ریسندگی
در سفر اخیری که رئیس دادگستری استان، آقای جعفری تشریف آوردند به ایشان عرض کردم به صورت ویژه  رسیدگی کنند... آقای جعفری همه کسانی که در استان دخیل بودند دعوت کرد؛ و اینطور که آقای شهردار گزارش دادند؛ یک تصمیم خوبی گرفته شده است.
مناسبت سوم، نقش اسرائیل در وقایع اخیر هست.
از زمان شاه سازمان سیا بعنوان یک سازمان مادر برای جاسوسی برای کشور های دیگر مطرح بوده است؛ یعنی همه سرویس های آلمان، فرانسه، اسرائیل، انگلیس، همه تا سال 2017 ذیل سازمان سیا فعالیت می کردند؛ در سال 2017 توسط سربازان گمنام امام زمان شبکه جاسوسی سیا در ایران بگونه ای منهدم شد، که بخش ایران سازمان سیاه منحل شد؛ و زیر سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد رفت؛ یعنی هر کشوری از اذناب آمریکا بخواهد علیه ما کاری بکند، باید برود زیر نظر اسرائیل.
اسرائیل یک سازمان عریض و طویل راه انداخته و رئیس اش را هم یک خانم گذاشته‌ است. رئیس قبلی نفتالی بنت می گوید : ما باید ایران را مجبور کنیم که بقای اسرائیل را بپذیرد واگرنه ما هشتاد سالگی اسرائیل را نخواهیم دید؛ باید سر اختاپوس قطع کنیم.
یک و نیم ملیارد دلار آمریکایی ها به اسرائیل دادن برای این‌ که نقشه‌ شان را عملی کنند
گفتند: به این شکل که دو جنگ راه بیندازیم: 1-جنگ مردم با حاکمیت 2-جنگ مردم با مردم؛ جنگ قومیتی
اما نقطه قوت ما رهبرمعظم انقلاب است؛که در چهل سالگی انقلاب بیانیه گام دوم انقلاب را بیان نمودند؛ یعنی ما به گذشته مان افتخار می کنیم و به آینده امید داریم.
1200 اتاق فکر آمریکا می‌گویند: نباید بگذاریم بیانیه گام دوم گفتمان شود؛ ببینید چقدر این بیانیه برای دشمن مهم است. یکی از طراحان تحریم حداکثری می گوید: درد اقتصاد ایران یک دارو دارد؛ آن دارو اقتصاد مقاومتی می باشد. ما باید به جای اقتصاد مقاومتی یک چیز دیگری را سر زبان ها بیاوریم و آن اقتصاد ریاضتی می‌باشد. که من شنیدم این کلمه را بعضی مسئولین دولت قبل گفتند: باید بگویم به بن بست رسیدیم هیچ راهی نداریم این قدر بگویم ناامیدی را که در ذهن بچه ها و نوجوان های ما شکل بگیرد.
اما مردم ایران بیدارند؛ من منطقه خودمان را عرض می کنم صمیمانه از شما مردم منطقه کاشان به ویژه آن مناطقی که دشمن روی آن دست گذاشت از جوانان غیور، ورزشکاران لتحر من  سپاسگذارم که توطئه دشمن را در این فراخوان نقش بر آب کردید.
مناسبت چهارم، شهادت شهید تندگویان و شهید مفتح است.
شهید مفتح 27آذر 1358شهید شدند که این روز به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه مطرح شده.
شهید تندگویان هم متولد 1329بود وزیرنفت در کابینه شهید رجایی در 9 آبان 1359 در بازدید از پالایشگاه آبادان در مسیر جاده آبادان-ماهشهر ربوده می شود و اسیر می شود به دست بعثی ها با شکنجه های طاقت فرسا به شهادت می رسد پیکر مطهر او را سال1370 به وطن بازگرداندند.
رهبرمعظم انقلاب می فرمایند: شهید مفتح مثل شهید مطهری وشهید بهشتی وشهید باهنر از مشعل‌داران روشنگری بودند؛ هر جای که آقای مفتح می رفتند یک پایگاه بود؛ مسجدقبا، مسجد جاوید، دانشگاه الهیات، همه پایگاه بودند. اسلام را با همه شئون می شناخت. ما روز شهادت ایشان را وحدت حوزه و دانشگاه مطرح کردیم یک نکته مهم است؛ چون این انقلاب با وحدت به وجود آمده است؛ سه عامل پیروزی انقلاب: 1- تایید خداوند 2- وحدت مردم حول اسلام 3- رهبری امام راحل عظیم الشان.
 اگر می خواهیم به قله اهداف‌مان یعنی ظهور برسیم در کنار تاییدات الهی و رهبری مقام معظم رهبری، باید وحدت‌مان خصوصا وحدت حوزه و دانشگاه را حفظ کنیم. دشمن می آمد در حوزه علمیه قم می گفت: این دانشجو ها بی دین هستند می‌رفت در دانشگاه می گفت: این حوزوی ها بی سواد اند؛ در حالی که هم حوزه با سواد هست، هم دانشگاه متدین است.
رهبرمعظم انقلاب می فرماید: حوزه و دانشگاه اگر بخواهند وحدت ایجاد بکنند، باید امیتازات یکی به دیگری داده شود. امتیازات حوزه عبارت است از: اخلاص، صفا، ایثار، معنویت، زهد، احترام به سنت های اصیل، ارتباط با مردم و سخت کوشی امتیازات دانشگاه عبارت‌اند از: دید باز و گسترده، وسعت بینش، نوگرایی مفید، نگرش سازنده و پویا، استفاده از روش های جدید و کار ساز. تبادل خوبی های دو طرف می شود وحدت حوزه و دانشگاه.
مناسبت پنجم، ایام فاطمیه است.
از همه خواهش می کنم در شب یلدا موظب باشید فاطمیه هتک نشود؛ نمی گویم که میوه و تنقلات نباشد این عرض کلی من هست.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ‏
إِنَّا أَعْطَيْناكَ الْكَوْثَرَ (1)فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَ انْحَرْ (2)إِنَّ شانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ (3)
برچسب ها
کاشان - خیابان شهید بهشتی - کوچه جمال آباد - دفتر نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه کاشان - کدپستی: ۸۷۱۴۶۷۸۳۸۹
تلفن: ۵۵۷۸۱۸۱ - ۵۵۷۸۸۸۸ - ۵۵۷۲۲۴۴ (۰۳۱)
نمابر: ۵۵۷۸۱۸۲ (۰۳۱)
© کلیه حقوق مادی و معنوی برای پایگاه اطلاع رسانی سفیر ولایت محفوظ است. استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.