/
صفحه اصلی
/
خبرخوان
/
ارتباط با ما
/
¤ ۱۴۰۵ جمعه ۶ شهريور
تاریخ خبر:۱۴۰۳ جمعه ۲۰ مهر
چاپ خبر
حضور در دانشگاه : _ ١٧ / ٧ / ١۴٠٣ _ جلسه نوزدهم ، شرح نامه ۵٣ نهج البلاغه امام جمعه کاشان : بد اخلاقی انسان را از رسیدن به مقامات عالی باز می دارد امام جمعه کاشان : امام صادق ع می فرماید « إذا رَأيتُمُ العَبدَ مُتَفَقِّدا لِذُنوبِ النّاسِ ناسِيا لِذُنوبِهِ ، فَاعلَموا أنَّهُ قَد مُكِرَ بِهِ » هر گاه ديديد بنده گناهان مردم را مى جويد و گناهان خودش را از ياد برده است ، بدانيد كه گرفتار مكر خدا شده است . در دعای ابوحمزه آمده « وَ لا تَمکُر بی فی حیلَتِکَ ».

حضور در دانشگاه :  _  ١٧ / ٧ / ١۴٠٣  _ جلسه نوزدهم ، شرح نامه ۵٣ نهج البلاغه

امام جمعه کاشان :  بد اخلاقی انسان را از رسیدن به مقامات عالی باز می دارد 


حجت الاسلام سید سعید حسینی در نوزدهمین جلسه شرح نامه ۵٣ نهج البلاغه در جمع اساتید و کارکنان دانشگاه کاشان گفت : امروز مصادف است با میلاد با سعادت حضرت عبدالعظیم حسنی است ، به همه شما تبریک عرض می کنم ، انشاء الله زیارت ایشان بزودی رزق همه ما بشود ،  همانطور که در زیارت نامه ایشان امده ،  « السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مَنْ بِزِيَارَتِهِ ثَوَابُ زِيَارَةِ سَيِّدِ الشُّهَدَاءِ يُرْتَجَى‏ » سلام بر تو اى كسى كه در زيارتت رجای ثواب زيارت حضرت سيد الشهداء است . مقام معظم رهبری دربیانی فرمودند ، حضرت عبدالعظیم ، عالم و فاضل بودند که شاید دویست و پنجاه سال قبل از سید رضی ، خطبه های حضرت علی ع را جمع اوری نمودند ، حضرت اقا حدس می زنند که شاید ، یکی از منابع سید رضی در نهج البلاغه ، کتاب حضرت عبدالعظیم حسنی باشد . 

حجت الاسلام حسینی گفت  : امروز این عبارت نامه ۵٣  « وَ تَغابَ عَنْ كُلِّ ما لا يَصِح لَكَ ، » شرح می دهیم ، امیرالمومنین علی ع می فرماید ، کناره گیری کن از هر چیزی که برای تو واضح و آشکار نیست . سراغ شرح های نهج البلاغه می رویم تا منظور مولی را بهتر متوجه شویم  :

آقای خویی ره در منهاج البراعه می فرماید 
: یکی از احتمالات در این کلام علی ع این است ، یعنی والی  « نامه ۵٣ خطاب به مالک اشتر است » والی باید از تجسس در امور خصوصی مردم خودداری کند ، از کارهایی که برای والی و حاکم ورودش صحیح نیست ، در ان مسائل خود را به نادانی بزند ، مانند احوال خصوصی مردم ، از چیزهایی که بر او ظاهر نیست ، ورود نکند .

ابن ابی الحدید معتزلی هم می گوید : علی ع نهی می کند از بیان عیوب مردم . اقای خویی می گوید تجسس نکنید ، ابن ابی الحدید می گوید ، ذکر نکنید .

آیت الله مکارم هم می فرماید 
: یعنی اصرار بر جستجو گری در کار مردم نداشته باش ، چون پرداختن به جزئیات ، والی را از امور کلی و وظایف اصلی باز می دارد . والی ، اصرار بر جستجوگری در امور جزئی نداشته باشد

وی  در توضیح بیشتر این عبارت گفت  : تک تک ما هم مخاطب این عبارت هستیم . علامه مطهری ره در کتاب تعلیم و تربیت مبانی تربیت را ذکر می کند و در بحث مبانی تربیت به کرامت نفس می رسد و چند زیر شاخه  برای کرامت نفس نام می برد ، از جمله قوّت نفس و در مقابل ان ضعف نفس و در ضعف نفس می فرماید ،  کسانی که دنبال عیوب مردم هستند ضعف نفس دارند ، و  می گوید ، علی ع در حکمت ۴۶١ نهج البلاغه می فرماید  « الْغِيبَةُ جُهْدُ الْعَاجِزِ » نهایت انسان عاجز این این است که غیبت می کند . کسی که عیب مخفی دیگران را علنی می کند ، انسان عاجز است ، باز می فرماید ، دروغ هم همینطور است ، امام حسین ع می فرماید « اَلصِّدْقُ عِزٌّ ، وَالْكِذْبُ عَجْزٌ » راستگویی نشانه عزت است و دروغ گویی نشانه ناتوانی و ضعف نفس است . در خطبه ١٧۶ نهج البلاغه امام می فرماید « طُوبَى لِمَنْ شَغَلَهُ عَيْبُهُ عَنْ عُيُوبِ النَّاسِ » خوشا كسى كه پرداختن به عيب خود او را از عيب ديگر مردم بازمى دارد . این جا حضرت با « طُوبَى ، خوشا بحال » اورده است ، ولی امام صادق ع می فرماید « إذا رَأيتُمُ العَبدَ مُتَفَقِّدا لِذُنوبِ النّاسِ ناسِيا لِذُنوبِهِ ، فَاعلَموا أنَّهُ قَد مُكِرَ بِهِ » هر گاه ديديد بنده گناهان مردم را مى جويد و گناهان خودش را از ياد برده است ، بدانيد كه گرفتار مكر خدا شده است . در دعای ابوحمزه آمده « وَ لا تَمکُر بی فی حیلَتِکَ ». 

امام جمعه کاشان گفت  : کتاب تحف العقول از پیامبر ص شروع شده تا امام زمان ع و بعد مواعظی از انبیاء را دارد . در موعظه ای از حضرت مسیح می فرماید « يا عَبيدَ السُّوءِ! تَلومونَ النّاسَ عَلَى الظَّنِّ ولاتَلومونَ أنفُسَكُم عَلَى اليَقينِ » اى بندگانِ بد ، مردم را با بدگمانى سرزنش مى كنيد و خويشتن را با يقين به عيبِ خود سرزنش نمى كنيد؟!  باز پیامبر ص می فرماید «  يُبصِرُ أحَدُكُمُ القَذى في عَينِ أخيهِ ، و يَنسى الجِذعَ في عَينِه » بعضى از شما خاشاك را در چشم برادرش مى بيند و تنه درخت را در چشم خود نمى بيند . وی گفت ، اگر عیب کسی را دیدیم وظیفه ما چیست ؟ نسبت به دیگران باید عیب پوشی کنیم و عیب را به خودِ او هدیه کنیم و به او بگوئیم . اگر کسی عیب کسی را از دیگران بپوشانیم مانند این است که ، ببینیم دختری را زنده به گور می کنند و ما او را نجات بدهیم . « مَن سَتَرَ عَلى مُؤمِنٍ خِزيَهً فكأنَّما أحيا مَوؤودَةً مِن قَبرِها » هر كس زشتكارىِ  و رسوایی مؤمنى را بپوشاند  « عیبی را در فضای مجازی منتشر نکنیم » چنان است كه دختر زنده به گور شده اى را نجات داده باشد .

و امام صادق ع می فرماید « أحَبُّ إخواني إلَيَ مَن أهدى إلَيَ عُيوبي » دوست داشتنى ترينِ دوستان من ، كسى است كه عيب هايم را به من هديه دهد . 

امام جمعه کاشان با ذکر خاطره گفت  :
خودِ ایت الله حسن زاده املی می فرماید « اگر خودِ ایشان نگفته بود بیان نمی کردم » . برادران و خواهران بدانید ، بد اخلاقی انسان را از مقامات عالی باز می دارد . برادر علامه طباطبایی ره بنام محمد حسن ، خیلی با عالم برزخ ارتباط می گرفت ، خودش می گوید ، با خیلی از ارواح ارتباط گرفته ام بغیر از دو نفر از جمله سید بحرالعلوم ، وقتی سوال کردم ، گفت ، تمام وقت در خدمت امیرالمومنین علی ع هستم و فرصت ارتباط با شما را ندارم . ایشان با مرحوم قاضی ره ارتباط می گرفت و علامه حسن زاده املی از این ارتباط گیری خبر داشت ، آیت الله حسن زاده آملی به اقا سید محمد حسن الهی  « طباطبایی » گفت ، اگر خدمت ایت الله قاضی ره رسیدی ، سفارش من را به ایشان بگو ، دست من را بگیرد و به مقامات عالی برسیم . زمان گذشت ، علامه حسن زاده فرمود ، سال تحصیلی که تمام می شد به امل می رفتم و در انجا کلاس درس می گذاشتم ، از صبح تا ظهر کلاس بودم ، اقامه نماز ظهر می کردم . و به منزل می امدم و استراحت می کردم ، یک روز که استراحت می کردم ، بچه ها سر و صدا می کردند ، به خانمم گفتم ، این درست نیست ، چرا بچه ها را ارام نمی کنی ، علامه می گوید ، تا این تشر را زدم ، فهمیدم اشتباه کردم ، بیرون رفتم مقداری میوه و شیرینی خریدم ولی احساس خوبی نداشتم  « مانند ظرف چینی را که شکسته باشی ، بند به او بزنی ولی ظرف اولی نمی شود ». مومن چقدر مواظب خودش است ، اگر اشتباهی می کند توجیه نمی کند که مثلا بگوید ، حقش بود . علامه می گوید ، طاقت نیاوردم امل بمانم ، لذا ماشین گرفتم به تهران امدم و بعد به تبریز رفتم و رفتم محضر محمد حسن طباطبایی . ایشان تا من را دید ، به من گفت ، چقدر خوب شد من شما را دیدم ، من ایت الله قاضی را ملاقات کردم ، به من فرمود ، به اقای حسن زاده بگو ایشان که هوس این راه را دارد « یعنی مقامات عالی » این چه برخوردی است که با خانواده دارد . علامه می گوید ، تا این جمله را شنیدم دیگر نتوانستم انجا بمانم ، به قم امدم و محضر علامه طباطبایی ره رفتم و موضوع را گفتم . ایشان فرمود ، ایت الله قاضی انسان بزرگی بود . انشاء الله ما جزو « طُوبَى لِمَنْ شَغَلَهُ عَيْبُهُ عَنْ عُيُوبِ النَّاسِ » باشیم .
برچسب ها
نظر خود را ارسال نمایید.
دنبال کنید...
آخــرین خبــرها
عبودیت و تسلیم در برابر فرمان الهی برترین فضیلت و درس پیامبر اعظم (ص) برای جامعه اسلامی کوتاه‌آمدن از احکام دینی برای رونق اقتصادی خطاست / مقتضیات هویتی و فرهنگی منطقه باید حفظ شود مسجد تراز انقلاب اسلامی باید به «مَدرَس قرآن و حدیث» و پایگاه بصیرت‌افزایی تبدیل شود همبستگی ۹۰ میلیونی ملت ایران در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی بی‌نظیر است / جهش خیره‌کننده کشور در حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی پس از انقلاب اسلامی نقشه راه بصیرت از معنویت تا مقاومت دشمن پس از شکست نظامی به دنبال فشار اقتصادی است/ جهاد تبیین آزادگان مانع از تحریف واقعیت‌های پهلوی می‌شود
گزارش تصویری
نقشه راه بصیرت از معنویت تا مقاومت
نقشه راه بصیرت از معنویت تا مقاومت
مراسم گرامیداشت سالروز بازگشت آزادگان در دانشگاه فرهنگیان
مراسم گرامیداشت سالروز بازگشت آزادگان در دانشگاه فرهنگیان
اجتماع شبانه مردم کاشان در میدان نه دی
اجتماع شبانه مردم کاشان در میدان نه دی
عزت و اقتدار در پرتو تقوا
عزت و اقتدار در پرتو تقوا
جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان
جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان
دیدار با رئیس و کارکنان اداره کار و تعاون اجتماعی شهرستان کاشان
دیدار با رئیس و کارکنان اداره کار و تعاون اجتماعی شهرستان کاشان
منشور معنویت و اقتدار: از اخلاق منتظران تا بازدارندگی دفاعی
منشور معنویت و اقتدار: از اخلاق منتظران تا بازدارندگی دفاعی
دیدار با خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای با نماینده مقام معظم رهبری در منطقه و امام جمعه کاشان
دیدار با خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای با نماینده مقام معظم رهبری در منطقه و امام جمعه کاشان
حضور در جمع نمازگزاران مسجد حضرت ولی عصر(عج) خیابان کارگر
حضور در جمع نمازگزاران مسجد حضرت ولی عصر(عج) خیابان کارگر
دیدار با اعضا و خادمان ستاد نماز جمعه کاشان
دیدار با اعضا و خادمان ستاد نماز جمعه کاشان
مؤلفه های اقتدار و تمدن نوین اسلامی
مؤلفه های اقتدار و تمدن نوین اسلامی
مسیر نصرت: از همدلی قلبی تا مقاومت راهبردی
مسیر نصرت: از همدلی قلبی تا مقاومت راهبردی
مراسم بزرگداشت « مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله العظمی شهید امام خامنه ای رضوان الله علیه»
مراسم بزرگداشت « مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله العظمی شهید امام خامنه ای رضوان الله علیه»
حضور و سخنرانی نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان در یکی از تجمعات شبانه مردم انقلابی کاشان _ میدان خرمشهر
حضور و سخنرانی نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان در یکی از تجمعات شبانه مردم انقلابی کاشان _ میدان خرمشهر
پربازدیدترین خبرها
«خبر خوب» رویکرد امیدآفرینی است که خبرگزاری فارس آغاز کرده است حرکت در مسیر ولایت الهیه و تبلیغ غدیر بزرگترین امر به معروف می باشد علاوه بر تبلیغ لسانی، مردم را با غیر زبان به کار خیر دعوت کنیم لزوم رعایت سرعت و دقت در کار ارباب رجوع از سوی مسئولان خدمت به زائران امام حسین توفیق الهی است نقش رسانه در پیشرفت و تحول جامعه انتصاب نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه کاشان چشم‌انداز فرهنگی ۲۰ ساله کاشان توسط مسئولان شهر ارائه شود بازدید حضرت آیت الله سلیمانی، نماینده مقام معظم رهبری در منطقه و امام جمعه کاشان از بخش های مرکز آموزشی و درمانی شهید دکتر بهشتی کاشان نماینده مقام معظم رهبری درگذشت حجت‌الاسلام روح‌ الله حسینیان را تسلیت گفت.
کاشان - خیابان شهید بهشتی - کوچه جمال آباد - دفتر نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه کاشان - کدپستی: ۸۷۱۴۶۷۸۳۸۹
تلفن: ۵۵۷۸۱۸۱ - ۵۵۷۸۸۸۸ - ۵۵۷۲۲۴۴ (۰۳۱)
نمابر: ۵۵۷۸۱۸۲ (۰۳۱)
© کلیه حقوق مادی و معنوی برای پایگاه اطلاع رسانی سفیر ولایت محفوظ است. استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.