حجت الاسلام سید سعید حسینی در بازدید و دیدار با دانش آموزان دبیرستان دخترانه شهید محمد جواد ترنجی در شرح مختصری از سوره فجر اظهار داشت : برای فهم و درک بهتر قران باید به ترجمه و تفسیر آیات دقت نمود. لذا معنی ظاهری ایات اول سوره فجر را بخواهیم بگوئیم این است :«1» به سپيده دم سوگند. «2» به شبهاى ده گانه سوگند. «3» به زوج و فرد سوگند. «4» به شب سوگند آنگاه که سپری شود. «5» آيا ارزش دارد که خداوند قسم یاد کند، (در اين سوگندها) براى اهل خرد، سوگندى مهم نيست؟ ( وَ الْفَجْرِ «1» وَ لَيالٍ عَشْرٍ «2» وَ الشَّفْعِ وَ الْوَتْرِ «3» وَ اللَّيْلِ إِذا يَسْرِ «4» هَلْ فِي ذلِكَ قَسَمٌ لِذِي حِجْرٍ «5»)
وی در شرح سوره فجر قسم به فجر و شب های ده گانه و نیز جفت و تاق ( وَالْفَجْرِ و لَيالٍ عَشْرٍ وَالشَّفْعِ وَالْوَتْرِ ) گفت:منظور از (وَالْفَجْرِ) در این ایه، در یک معنا اشاره به طلوع اسلام در بعثت نبوی، و در معنای دیگر یعنی قسم به ظهور مهدوی اشاره می کنند. در رابطه با شب های ده گانه در آیه، ( و لَيالٍ عَشْرٍ) ده شب اول ماه محرم، ده شب آخر ماه ذی الحجه و نمازی هم خوانده می شود ( وَوَاعَدْنَا مُوسَى ثَلَاثِينَ لَيْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ ...) یا ده شب اخر ماه مبارک رمضان، و یا هر ده شبی که خداوند قدرت خود را بیشتر نشان دهد مانند دهه فجر نظام جمهوری اسلامی، که قدرت خود را خدا نشان داد و در حالی که همه می خواستند شاه را حفظ کنند اما اراده خدا این نبود و یا ده امام معصوم ( من الحسن الی الحسن) از امام حسن مجتبی تا امام حسن عسکری، را از مصادیق شب های ده گانه می دانند. در رابطه با (وَالشَّفْعِ وَالْوَتْرِ) هم در یک معنی یعنی زوج و فرد، و یا منظور از شفع، دو رکعت اخر نماز شب و یک رکعت نماز وتر، در یک معنی دیگر شفع، حضرت علی ع و حضرت فاطمه س و وتر، یعنی خداوند واحد است. پس با این توضیحات ( وَالْفَجْرِ و لَيالٍ عَشْرٍ وَالشَّفْعِ وَالْوَتْرِ ) یعنی قسم به چهارده معصوم و خداوند. و این ها ارزش قسم یاد کردن را دارد.
امام جمعه کاشان در ادامه در توضیح نماز شب افزود : نماز شب یازده رکعت است که ۱_ هشت رکعت آن دو رکعت، مانند نماز صبح خوانده میشود و این چهار دو رکعتی؛ به نیت نماز شب میباشد. ۲_ دو رکعت نماز شَفْعْ: بهتر است در رکعت اول آن بعد از حمد، سوره ناس و در رکعت دوم بعد از حمد، سوره فلق خوانده شود.
۳ _ یک رکعت نماز وَتْر: بعد از حمد سه بار سوره توحید و یک بار سوره «فلق» و یک بار سوره «ناس» بخوانیم و میتوان یک سوره تنها خواند، سپس دستها را برای قنوت بهسوی آسمان بالا میبریم و حاجات خود را از خدا میخواهیم؛ و برای چهل مؤمن دعا میکنیم؛ و طلب مغفرت میکنیم و هفتاد مرتبه میگوئیم: «استغفرالله ربّی و اتوبُ الیه.» آن گاه ۷ بار میگوئیم «هذا مقامُ العائذٍِ بکَ منَ النّارِ» ؛ این است مقام کسی که از آتش قیامت به تو پناه میبرد؛ و بعد از آن ۳۰۰ مرتبه میگوییم: «العفو».
حجت الاسلام حسینی خاطر نشان نمود، پس از قسم به چهارده معصوم و خداوند، سه تمدن را خداوند نام می برد :( أَ لَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِعادٍ «6» إِرَمَ ذاتِ الْعِمادِ «7» الَّتِي لَمْ يُخْلَقْ مِثْلُها فِي الْبِلادِ «8» وَ ثَمُودَ الَّذِينَ جابُوا الصَّخْرَ بِالْوادِ «9» وَ فِرْعَوْنَ ذِي الْأَوْتادِ) : آيا نديدى كه پروردگارت با قوم عاد چه كرد؟(همان قوم) ارم، (شهرى) كه داراى بناهاى ستون دار بود. (بناهايى) كه مانندش در ديگر شهرها ساخته نشده بود. و با قوم ثمود كه در وادى خود تخته سنگها را (براى ساختن خانه) مىبريدند. و با فرعون، صاحب قدرت و سپاه عظيم. اما هر سه تمدن یک ویژگی داشتند. انها فساد را زیاد کردند ( الَّذِينَ طَغَوْا فِي الْبِلادِ، فَأَكْثَرُوا فِيهَا الْفَسادَ) پس خداوند بر انها تازیانه عذاب را بر انها فرود آورد.( فَصَبَّ عَلَيْهِمْ رَبُّكَ سَوْطَ عَذابٍ).
امام جمعه کاشان افزود :و ما هم بدانیم اگر امروز کسانی مانند امریکا، اسرائیل و منافقین و عربستان همانگونه که خداوند تمدن های قبل را بخاطر فساد از بین برد.خداوند سنتی دارد و آن این است که خدا در کمین ظالمان است «إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصادِ». و این برای ما ارام بخش است.
امام جمعه کاشان در رابطه با سرود سلام فرمانده که توسط دانش آموزان خوانده شد بیان داشت : سرود سلام فرمانده، ابراز ارادت به امام زمان ع است. در خلوت خود با امام زمان ع نجوا نمائید. در این سرود علی ابن مهزیار امده است.
وی در رابطه با داستان گفت : علی بن مهزیار نقل می کند: من بیست مرتبه به حج بیت الله الحرام مشرف شدم و در تمام این سفرها قصدم دیدن مولایم امام زمان(ع) بود، ولی در این سفرها هرچه بیشتر تفحص کردم کمتر موفق به اثریابی از آن حضرت گردیدم. بالاخره مأیوس شدم و تصمیم گرفتم که دیگر به مکه نروم. وقتی که دوستان عازم مکه بودند، به من گفتند مگر امسال به مکه مشرف نمی شوی؟ گفتم: نه، امسال گرفتاری هایی دارم و قصد رفتن به مکه را ندارم.شبی در عالم خواب شنیدم کسی می گوید: ای علی بن ابراهیم، خداوند به تو فرمان داده که امسال را نیز حج کنی. و امام زمان را می بینی، پس عازم حج شدم، طواف خانة خدا و اعتکاف در مسجدالحرام پرداختم. پس از اعمال حج، دائماً در گوشة مسجدالحرام تنها می نشستم و فکر می کردم. گاهی با خودم می گفتم، آیا خوابم راست بوده یا خیالاتی بوده است که در خواب دیده ام. شبی در کنار کعبه، جوان زیبایی را دیدم، و گفت علی ابن مهزیار حرکت کن، سوال نمودم کجا، گفت همانجا که مایل هستی. حرکت کردیم تا به خیمه امام زمان ع رسیدیم. وقتی وارد شده چشمم به جمال آقا افتاد، سلام کرده با شتاب به سویش رفتم: امام گفت : علی ابن مهز یار ( قَدْ کنَّا نَتَوَقَّعُک لَیلًا وَ نَهَاراً ) ، ما شب و روز منتظر ورودت بودیم، چرا این قدر دیر نزد ما آمدی؟ علی ابن مهزیار گفت، من نوزده بار امدم، شما این بار، برایم راهنما فرستادی، امام فرمود نه، سه مانع در رفتار شما بود که دیدار انجام نمی شد، شما به فکر من نبودید. 1 _ شماها اموالتان را فزونی می بخشیدید به فکر مال اندوزی بودید 2 _ بر بینوانان از مؤمنین سخت می گرفتید و آنان را سرگردان و بیچاره کردید. بر زیر دستان ظلم می کردید. 3 _ رابطة خویشاوندی را در بین خود بریدید و صله رحم انجام ندادید. ( لَکنَّکمْ کثَّرْتُمُ الْأَمْوَالَ، وَ تَجَبَّرْتُمْ عَلَی ضُعَفَاءِ الْمُؤْمِنِینَ، وَ قَطَعْتُمُ الرَّحِمَ الَّذِی بَینَکمْ، فَأَی عُذْرٍ لَکمْ الْآنَ) این سه چیز مانع بود دیگر شما چه عذری دارید؟ و علی ابن مهذیار گفت استغفار می کنم. و امام فرمودند: ای پسر مهزیار، اگر نبود که بعضی از شما برای بعضی دیگر استغفار می کنید، تمام کسانی که بر روی زمین هستند، نابود می شدند به جز خواص شیعه؛ خواص شیعه کسانی هستند که گفتارشان با رفتارشان یکی است ( لَوْلَا اسْتِغْفارُ بَعْضِکمْ لِبَعْضٍ، لَهَلَک مَنْ عَلَیها، إلّا خَواصَّ الشّیعَةِ الَّتی تَشْبَهُ اقْوالُهُمْ افْعالَهُمْ). ما هم مناسب است برای همدیگر دعا کنیم و طلب بخشش از خدا کنیم
وی در ادامه در رابطه با مسجد و مدرسه گفت : انقلاب ما به لطف خداوند، حکومتی است که امام زمان به ان نظر دارد. وط با اشاره به ایه وم ایه الکرسی بیان داشت ( اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ ۖ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ) ما دو گونه رهبر داریم، رهبر الهی و رهبر طاغوت. دوازده امام ما رهبران الهی بودند ولی چون مردم انها را یاری نکردند حکومت اسلامی ده سال در مدینه توسط پیامبر تشکیل شد، چهارسال و نیم، امام علی ع حکومت نمود و شش ماه امام حسن ع حاکمیت داشت و از زمان امام حسن ع دیگر حکومت اسلامی نداشتیم تا 22 بهمن سال 1357. که مردم ایران، شاه را با کمک خدا از ایران بیرون نمودند. حکومت شاه، حکومت طاغوت بود یعنی شاه تصمیم بر اجرای احکام اسلامی و قرانی را نداشت.
امام جمعه کاشان در رابطه با مصادیقی از حکومت طاغوتی شاه گفت : یکی از سرگرمی های شاه چه در داخل و چه در خارج از کشور قمار بازی بود. و وقتی در قمار می باخت، پول باخت در قمار را از نذورات مردم برای امام رضا ع پرداخت می کرد. از نظر اخلاقی هم بسیار فاسد بود. شاه ملعون، در جلساتی که با مسئولین درباری و کشوری داشت اعلام می کرد مسئولین با همسران خودشان شرکت کنند. در جلسه نگاه می کرد و اگر خانمی را دوست می داشت کنار او می رفت و به او در حضور شوهرش می گفت، اگر شوهر نداشتی می توانستی دو ساعت با اعلی حضرت تنها باشی، و دیگر نه شوهر جرات داشت اجازه ندهد و نه خانم جرات داشت نرود.
وی گفت : از نظر سیاسی، هر کشور ی باید مستقل باشد اما خود شاه در خاطراتش می گوید، امریکا بدون اجازه، هواپیماهای ما را برای بمباران مردم ویتنام پرواز دادند و از نظر علمی. سازمان ملل گزارشی را از خانم های با سواد منتشر نمود و اعلام نمود : ایران در نرخ سواد آموزی خانم ها در دنیا در بین 200 کشور در قبل از انقلاب نمره و رتبه ایران 199 بود و یک کشور از ما بی سواد تر بود و همین سازمان ملل عنوان می کند بعد از انقلاب، رتبه ایران در سواد آموزی مقام اول است، از نظر پزشکی هم برای هر ده هزار نفر ایرانی سه پزشک وجود داشت که بعضی از این سه پزشک عمومی هم پاکستان یا هندی بودند.
امام جمعه کاشان گفت : با پیروزی انقلاب ما کاملا از نظر سیاسی مستقل هستیم. از نظر پزشکی،. برای بعضی از جراحی ها، از خارج از کشور در همین کاشان بیماران جهت مداوا مراجعه می کنند. و برای هر ده هزار نفر، شانزده پزشک داریم. در بعضی از علوم مانند فن آوری های نو و نانو، ایران جزو چهار کشور برتر دنیا می باشد. لذا شما دانش آموزان خوب درس بخوانید، دشمن خود را بشناسید. ایمان خود را با قوی نمودن اصول خود تقویت کنید تا در اینده با شبهات سست نشوید و راهکار ان مطالعه اثار شهید مطهر ی، یا طرح منظومه فکری و یا در طرح ولایت شرکت کنید.
وی با اشاره به خاطره ای بیان داشت : ریشه ناهنجاری های اخلاقی و آسیب های اجتماعی، ضعیف بودن اصول دین است اگر اصول را تقویت کنید، بسیاری از مشکلات نسل جوان در فروع حل خواهد شد. وی گفت در زمان تبلیغ در دانشگاه، جوانی بود که صلیب بر گردن داشت و در ماه مبارک رمضان هم که انجا بودم روزه نمی گرفت و خودش به من گفت چون خدا برای من حل نشده روزه نمی گیرم و اعلام امادگی نمود برای بحث، بیست و پنج جلسه با او صحبت کردم و خودش صلیب را کنار گذاشت و در نماز صبح هم حاضر شد. وی کتاب اصول عقاید ایت الله مصباح را یکی از منابع بسیار خوب در این زمینه بر شمرد.