/
صفحه اصلی
/
خبرخوان
/
ارتباط با ما
/
¤ ۱۴۰۴ جمعه ۲۰ ارديبهشت
تاریخ خبر:۱۴۰۴ جمعه ۲ فروردين
چاپ خبر
متن کامل خطبه اول نماز جمعه : مورخ : ١ / ١ / ١۴٠۴ امام جمعه کاشان : بالاترین مقام ، مرحله تسلیم در برابر خداوند است امام جمعه کاشان : هر کس تابع پیامبر ص و حضرت علی ع باشد ، این جمله مانند سلمان فارسی برای او هم صادق است ، برادران ، جوانان ، آقا پسرها و دختر خانم ها ، تبعیت از امیرالمومنین ع ما را مانند سلمان فارسی « سَلْمانُ مِنّا اَهل‌َ‌البیت » قرار می دهد .

متن کامل خطبه اول نماز جمعه  : مورخ :  ١ / ١ /  ١۴٠۴


امام جمعه کاشان : بالاترین مقام ، مرحله تسلیم در برابر خداوند است 


بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ 

اَلْحَمْدُ  وَ الثَّناءُ لِلِّهِ رَبِّ العالَمین وَ صَلَّی اللَّهُ عَلی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنا اَبی القاسِم المُصطَفی مُحَمَّد ص وَ عَلي اَهلِ بَيتِه الطَيّبين الطّاهِرين سِیَّما بَقیّة اللّهِ فی الاَرَضین وَ لَعْنَةُ اللّهِ عَلَي‌ أعْدآئِهِمْ أجْمَعينَ إلَي‌ يَوْمِ الدّين‌
 
در صد و چهل و ششمین خطبه در کاشان مُکرَّم ، روز بیستم ماه مبارک رمضان و اول فروردین ١۴٠۴ خود و شما را به رعایت بیشتر تقوای الهی سفارش می کنم . « اُوصیکُم وَ نَفسیِ بِتَقوَی اللّه »  ، واجبات مان را انجام بدهیم و محرمات الهی را ترک کنیم ، کارنامه ما که به محضر امام زمان ع می رسد از حرام خالی باشد . مصداقاً هر هفته محضر صحیفه سجادیه می رویم و در نودمین جمله ، فراز دیگری از دعای بیستم صحیفه سجادیه دعای ( مَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ وَ مَرْضِيِّ الْأَفْعَالِ ) را خدمت شما عرض می کنم  « اللَّهُمَّ ، وَ أَنْتَ مُنْتَجَعِي إِنْ حُرِمْتُ  » خدایا ، پناه من تویی اگر من محروم شوم . اِنتَجاع ، در لغت یعنی طلب عطا و بخشش ، وقتی ما را محروم می کنند ما از خدای متعال طلب بخشش می کنیم ، خدایا به ما عطا کن ، طلب صِلِه می کنیم . به ما عنایت بفرما ، ما را محروم کرده اند ، می گوئیم ، خدایا ، تو که منبع و معدن هستی ، شما به ما عطا کن ، بهتر از ان چیزی که آنها محروم کرده اند عطا کن . هم در مسائل شخصی ما ، این عبارت راهگشا هست و هم در مسائل کلان . در مسائل شخصی فرض کنید ، دو برادر ، ارثی را از پدر ، برده اند ، بین انها نزاعی می شود ، یکی از دو برادر ، برای این که در فامیل دعوا نشود و بگویند ، این دو برادر بعد از مرگ پدرشان به جان هم افتاده اند ، مقداری کوتاه می اید ، نسبت به دیگری ایثار می کند  ، اینجا محروم شده است ، اما ، بخدای متعال می گوید ، «  أَنْتَ مُنْتَجَعِي » من از تو طلب صِله می کنم ، خدایا ، بهتر از ان را به من بده . در مسائل کلان هم همینطور . فرض کنید در جبهه سوریه ، یکی از اضلاع مقاومت ، در زمان موقتی ، از ما جدا شده و محروم شده ایم مانند زمان بشار اسد ، که برای حزب الله کمک بفرستیم ، بخدای متعال می گوئیم ،  « أَنْتَ مُنْتَجَعِي » . به جای ان ، بهتر از ان را نصیب ما کن ، از درون جوانان غیور سوریه ، مقاومت جدیدی را برای ما بوجود بیاور . « اللَّهُمَّ ، وَ أَنْتَ مُنْتَجَعِي إِنْ حُرِمْتُ  »


حجت الاسلام حسینی افزود : بحث اصلی و محوری و مستمر ما در خطبه ها ، قران بود  ، که به ایه صد و بیست و هشت سوره بقره رسیدیم ، « رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَا ۖ إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ  » خدایا ، ما را  « یعنی حضرت ابراهیم و اسمعیل » تسلیم خودت قرار بده و از ذرّیه ما ، امت و گروهی را بوجود بیاور که انها هم تسلیم تو باشند ، مناسک و اعمال ما را به ما یاد بده ،  تماشا کنیم ، به ما توجه کن و توفیق توبه به ما بده ، هم توبه پذیر هستی و هم رحمت رحیمیه داری . 


نکات آیه :

نکته اول : حضرت ابراهیم برای خودش ، فرزندش حضرت اسمعیل و ذرّیه خودش مقام تسلیم را از خدا درخواست می کند . برادران و خواهران توجه دارید ، در قران ، اسلام و ایمان مراحل مختلفی دارد ، اولین و کمترین مرحله ، شهادتین زبانی است « اشهد ان لا اله الّا الله ، اشهد ان محمداً رسول الله » . اما پایان مراحل اسلام و ایمان ، همین است که حضرت ابراهیم درخواست می کند ، تسلیم محض خدای متعال . در کتاب اخلاق در قران ، از ایت الله جوادی آملی ، تفسیر موضوعی ایشان ، فرق مقام تسلیم با مقام رضا و توکل را این گونه بیان می کند ، « البته همه مراحل عالی است ، اما تسلیم از همه بالاتر است » ایشان می فرماید ، توکل یعنی ، من خواسته و حاجتی دارم ، مقداری از اسبابِ فراهم کردن ان حاجت و خواسته ، دست من هست ، اما همه اسباب دست من نیست ، لذا ، بخدا توکل می کنم ، می گویم خدایا ، تو علیم و قدیری ، همه اسباب را به تو می سپارم « توکلت علی الله » تو وکیل من باش . ببینید ، در این مرحله عبد خواسته ای دارد ، همه اسباب در دست خودش نیست ، خدا را وکیل می گیرد تا به خواسته اش برسد ، این مرحله خوبی است ، اما از این بالاتر ، مرحله رضا می باشد . رضا یعنی ، عبد و بنده خدا ، کاری را مطابق میل خودش تشخیص می دهد ولی می گوید ، خدایا من میل و رضایی دارم ، اما میل خود را کنار می گذارم و می گویم ، هر چه تو رضا داری ، این از توکل بالاتر است .

در توکل من می خواستم به خواسته خودم برسم و عملی شود ، اما در رضا ، می گویم ، من مطلبی دارم و تو هم مطلبی داری ، من راضی هستم به رضای تو ، هر چند خودم هم رضایتی داشتم ، می گویم ، راضی هستم ، به انچه که تو برای من رضایت می دهی . از این مرحله بالاتر ، تسلیم است . تسلیم یعنی ، عبد ، اصلا ، رضایت و میلی ، جدا از میل و رضایت خدا برای خودش نمی بیند . فقط و فقط ، می گوید ، انچه تو می خواهی ، من اصلا میلی جدا از میل و رضایت تو ، برای خودم ندارم ، این. کمال توحید است . حضرت ابراهیم ، جدّ همه ما ، برای خودش ، حضرت اسمعیل و هم برای ذرّیه و امتش ، از خدا این تسلیم را می خواهد «  رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَک » خدایا ، ما دو نفر را تسلیم قرار بده ، و از ذریه ما هم امت مسلم و تسلیم به تو بوجود بیاید ، و این دعا حضرت ابراهیم مستجاب شد . در مورد شخص حضرت ابراهیم در ایه ٨۴ سوره صافات امده است « إِذْ جَاءَ رَبَّهُ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ » . حضرت ابراهیم دارای قلب سلیم است ، این همان مقام تسلیم است . در مورد حضرت اسمعیل هم این دعا مستجاب شد ، در ایه ١٠٢ تا ١٠۶ سوره صافات ، که ماجرای ذبح حضرت اسمعیل را بیان می کند ، امده است ، حضرت اسمعیل می فرماید « يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِي إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِينَ ، فَلَمَّا أَسْلَمَا وَتَلَّهُ لِلْجَبِينِ » به آنچه مامور شده ای ، آن را انجام بده ،  « أَسْلَمَا » مقام تسلیم است ، وقتی به مقام تسلیم رسیدند ، خداوند ندا کرد که « قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْيَا » ایا برای امت و ذرّیه هم مستجاب شده است ؟ برای ذرّیه ، ممکن است کسی بگوید ، این چه دستور و دعایی است که برای ذرّیه خودش فقط دعا می کند نه برای همه مردم  ؟ بالاخره بعضی ذرّیه حضرت ابراهیم نیستند ، جواب این است ، که همه ما یک عُلقه طبیعی و فطری ، به نسل خودمان داریم ، این دستور قران هم هست ، قران در ایه شش سوره تحریم می فرماید « قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا » خودتان ، زن و بچه ، نوه و اطرافیان خود را از اتش جهنم نجات بدهید ، این دستور قرانی است . اما اگر کسی فامیل پیامبر اکرم ص و حضرت ابراهیم نیست ، اما تابع حضرت ابراهیم است ، این ها « مِنّا اَهل بَیت » می شوند ، این دعا در حق او هم مستجاب می شود ، قران در ایه ٣۶ سوره ابراهیم می فرماید « فَمَنْ تَبِعَنِي فَإِنَّهُ مِنِّي » هر کس تابع حضرت ابراهیم خلیل ، باشد ، از او می باشد . هر کس تابع پیامبر ص و حضرت علی ع باشد ، این جمله مانند سلمان فارسی برای او هم صادق است ، برادران ، جوانان ، آقا پسرها و دختر خانم ها  ، تبعیت از امیرالمومنین  ع ما را مانند سلمان فارسی « سَلْمانُ مِنّا اَهل‌َ‌البیت » قرار می دهد ، در نتیجه ،  افتخار این دعا و فرزندی حضرت ابراهیم ، هم برای ما ثابت می شود . 

نکته دوم : در رابطه با « وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا » ، مناسک و اعمالمان  را به ما یاد بده . می باشد . ما احکام خود را چگونه بدست می اوریم ؟ مفسرین ، از جمله ، ایت الله جوادی املی در تفسیر تسنیم جلد هفت ذیل این ایه می فرماید ، ما احکام خود را از چهار  روش بدست می اوریم . ١ _  خدا آیه ای را نازل می کند و ما به قران مراجعه می کنیم  ، و دقیقا ان ایه را می بینیم ، مانند ایه ٧٨ سوره اسراء « أَقِمِ الصَّلَاةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ  »  اذان ظهر که گفتند ، نماز بخوانید . دقیقا ایه را می بینیم ، وحیی  که ایه ان را می بینم  ٢ _ وحی به پیامبر ص نازل شده است ولی ایه ان در قران نیامده است ، پیامبر ص مامور است آنچه را بر او نازل شده است را برساند ، مانند آیه غدیر ، قران در ایه ۶٧ سوره مائده می فرماید « يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ  » ای پیامبر ، برسان و تبلیغ کن ، چه چیزی را تبلیغ کن ؟ مَا أُنْزِلَ اِلیک ، را  ، مَا اُنزل ، را بر رسول الله نازل شده ، اما پیامبر ص به ما می رساند 

٣ _ سومین روش ، روش الهام است . خداوند خیرات را الهام می کند قران در ایه ٧٣ سوره انبیاء می فرماید « وَأَوْحَيْنَا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ » 

۴ _ روش چهارم ، تجسم عینی ان عمل است ، پیامبر و نبی ان عمل را می بیند ، همین که ان عمل را می بیند سه حالت دارد ، روش چهارمیه گونه است

الف  :
یک موقع در خارج می بیند ، مانند دعای حضرت ابراهیم که حضرت جبرائیل نازل شد ، در اصول کافی جلد ۴ صفحه ٢٠٢ روایت امده که ، حضرت جبرائیل ، مناسک را انجام می داد ، مثلاً ، می فرماید ، حضرت جبرائیل ، به حضرت ابراهیم و اسمعیل امر کرد که تَلبیه بگوئید ، تَلبیات اربع ، همان گونه که انبیاء تلبیه می گفتند ، بعد به صفا امد و گفت این جا نازل بشوید ، بعد جبرائیل کنار بیت امد و فرمود اینجا تکبیر بگوئید ، جبرائیل ، الله اکبر و لا اله الله گفت و حضرت ابراهیم و اسمعیل الله اکبر و تهلیل گفتند ، الحمدلله گفت ، ان دو نبی هم گفتند ، بعد ، استلام حجر ، جبرائیل ، حجر الاسود را استلام کرد و این دو نبی هم انجام دادند ، بعد جبرائیل ، طواف هفت گانه را انجام داد ، حضرت ابراهیم و اسمعیل هم انجام دادند ، این هم  یک روش است ، مَلِک و فرشته وحی می اید و مناسک را عیناً به نبی نشاد می دهد . 

ب :  روش شهود است ، یعنی پیامبر ص با شهود قلبی مشاهده می کند . قران در ایه ١٠۵ سوره نسا می فرماید « لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ » حکم و قضاوت کن بین مردم با قانونی که خدا به تو با شهود نشان داد . 

ج :  رویای صادق، پیامبر ص ، قانون الهی را در رویای صادق می بیند ، قران در ایه ۶٠ سوره اسراء می فرماید « وَمَا جَعَلْنَا الرُّؤْيَا الَّتِي أَرَيْنَاكَ  .... » . همه این ها ارائه است ، و این ارائه سه روش دارد ، مشاهده عینی بیرونی ، مشاهده قلبی شهودی و رویای صادق . « وَمَا جَعَلْنَا الرُّؤْيَا الَّتِي أَرَيْنَاكَ إِلَّا فِتْنَةً لِلنَّاسِ وَالشَّجَرَةَ الْمَلْعُونَةَ فِي الْقُرْآنِ .... » انچه در خواب و رویای صادق به تو نشان دادیم ، این آزمایشی برای مردم است . 

نکته سوم  : دستور توبه است . ما وظیفه داریم ، خصوصا در این شب های قدر ، جوانان عزیزم ، آقا پسرها و دختر خانم ها ، بهر حال ، همه ما سر تا پا غرق در گناه هستیم . یک لحظه به کارنامه پشت سر خود را نگاه کنیم ، واقعا انسان از این کارنامه خجالت می کشد وفتی به محضر امام زمان ع عرضه می شود  ، این شب ها ، شب توبه و عذرخواهی از خدای متعال است 

خدایا  : تو را به فرق شکافته امیرالمومنین ع ، ما را ببخش  


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ :

إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ ،  فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ ،  إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ
 ‏
برچسب ها
نظر خود را ارسال نمایید.
دنبال کنید...
گزارش تصویری
 افتتاحیه سومین اجلاسیه رسمی مجلس ششم خبرگان رهبری
افتتاحیه سومین اجلاسیه رسمی مجلس ششم خبرگان رهبری
حضور نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان در اختتامیه دومین هنرواره تولیدات رسانه‌ای و فضای مجازی دانشگاه‌های پیام نور
حضور نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان در اختتامیه دومین هنرواره تولیدات رسانه‌ای و فضای مجازی دانشگاه‌های پیام نور
مراسم جشن ولادت باسعادت حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام)
مراسم جشن ولادت باسعادت حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام)
حضور امام جمعه کاشان در دبستان شهید علائیان
حضور امام جمعه کاشان در دبستان شهید علائیان
حضور در مدارس، هنرستان پسرانه ایت الله یثربی (ره)  « ۴۵٣ »
حضور در مدارس، هنرستان پسرانه ایت الله یثربی (ره) « ۴۵٣ »
حضور در مدارس،  دبیرستان پسرانه شهادت، ابوزید آباد، روستای حسین آباد « ۴۵٢ »
حضور در مدارس، دبیرستان پسرانه شهادت، ابوزید آباد، روستای حسین آباد « ۴۵٢ »
حضور در مدارس،  دبیرستان پسرانه حضرت علی اصغر « ۴۵۴ »
حضور در مدارس، دبیرستان پسرانه حضرت علی اصغر « ۴۵۴ »
سی و پنجمین جلسه شرح نهج البلاغه
سی و پنجمین جلسه شرح نهج البلاغه
 اولین جلسه شورای اداری شهرستان کاشان در سال ۱۴۰۴
اولین جلسه شورای اداری شهرستان کاشان در سال ۱۴۰۴
مراسم احیای شب بیست وسوم ماه مبارک رمضان در هیئت رزمندگان اسلام کاشان
مراسم احیای شب بیست وسوم ماه مبارک رمضان در هیئت رزمندگان اسلام کاشان
تجلیل از خانواده شهدا، آزادگان و جانبازان سرافراز روحانیت کاشان
تجلیل از خانواده شهدا، آزادگان و جانبازان سرافراز روحانیت کاشان
آیین سالگرد نکوداشت آیت‌الله سیدابوالقاسم کاشانی در کاشان
آیین سالگرد نکوداشت آیت‌الله سیدابوالقاسم کاشانی در کاشان
حضور امام جمعه کاشان در دانشگاه کاشان و اقامه نماز و تفسیر آیاتی از قرآن و زیارت مزار شهدا
حضور امام جمعه کاشان در دانشگاه کاشان و اقامه نماز و تفسیر آیاتی از قرآن و زیارت مزار شهدا
حضور امام جمعه کاشان در مسجد جامع نیاسر مناسبت وفات حضرت خدیجه (س)
حضور امام جمعه کاشان در مسجد جامع نیاسر مناسبت وفات حضرت خدیجه (س)
پربازدیدترین خبرها
«خبر خوب» رویکرد امیدآفرینی است که خبرگزاری فارس آغاز کرده است حرکت در مسیر ولایت الهیه و تبلیغ غدیر بزرگترین امر به معروف می باشد علاوه بر تبلیغ لسانی، مردم را با غیر زبان به کار خیر دعوت کنیم لزوم رعایت سرعت و دقت در کار ارباب رجوع از سوی مسئولان خدمت به زائران امام حسین توفیق الهی است نقش رسانه در پیشرفت و تحول جامعه بازدید حضرت آیت الله سلیمانی، نماینده مقام معظم رهبری در منطقه و امام جمعه کاشان از بخش های مرکز آموزشی و درمانی شهید دکتر بهشتی کاشان انتصاب نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه کاشان نماینده مقام معظم رهبری درگذشت حجت‌الاسلام روح‌ الله حسینیان را تسلیت گفت. چشم‌انداز فرهنگی ۲۰ ساله کاشان توسط مسئولان شهر ارائه شود
کاشان - خیابان شهید بهشتی - کوچه جمال آباد - دفتر نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه کاشان - کدپستی: ۸۷۱۴۶۷۸۳۸۹
تلفن: ۵۵۷۸۱۸۱ - ۵۵۷۸۸۸۸ - ۵۵۷۲۲۴۴ (۰۳۱)
نمابر: ۵۵۷۸۱۸۲ (۰۳۱)
© کلیه حقوق مادی و معنوی برای پایگاه اطلاع رسانی سفیر ولایت محفوظ است. استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.