/
صفحه اصلی
/
خبرخوان
/
ارتباط با ما
/
¤ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۲ ارديبهشت
تاریخ خبر:۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ آذر
چاپ خبر
حضور در مساجد : 129 _ 11 / 9 / 1402 امام جمعه کاشان : انس خود را با قران بیشتر کنیم. حجت الاسلام حسینی در بیان دومین مصداق ذکرالله گفت : نماز جمعه دومین مصداق ذکر خداست

حضور در مساجد : 129 _  11 / 9 / 1402

امام جمعه کاشان : انس خود را با قران بیشتر کنیم. 

حجت الاسلام سید سعید حسینی در جمع نمازگزاران مغربین مسجد مسلم بن عقیل اظهار داشت : پیامبر ص درباره عقیل پدر مسلم فرمود : من عقیل را به دو جهت دوست دارم،  بخاطر خودش و بخاطر پدرش ابوطالب، که عقیل را دوست داشت. خداوند از باب رحمت و رافت خودش، برای ما پیامبر ص را فرستاده است و حقیقتا ما نمی دانیم چگونه شاکر باشیم که پیرو پیامبر ص هستیم. هشت میلیارد جمعیت در دنیا وجود دارد که پیروان پیامبر ص دو میلیارد هستند و شیعیان دوازده امامی چهارصد میلیون هستند. لذا باید شاکر باشیم که خدا ما را به صراط مستقیم هدایت نمود. امام صادق ع فرمودند: صراط مستقیم ما هستیم. خداوند از باب همان رحمت کتاب هدایت، قران را برای ما فرستاد.

وی افزود : حضرت زهرا س فرمودند : من از دنیا شما سه چیز را دوست دارم، یکی از انها تلاوت قران است. امام حسین ع شب عاشورا از حضرت ابالفضل درخواست نمود از دشمن مهلت بگیرد که چهار کار را انجام بدهد که یکی از ان کارها، تلاوت قران بود. در یک سالی در مسجد جمکران معتکف بودم. بزرگواری برای سخنرانی امد که با شخصی که امام زمان ع را دیده بود برخورد نموده بود. از قول امام زمان ع دستورالعملی را برای برآورده شدن حاجات داد، فرمود، قرانی را بردارید که ان قران شکایت نکند. «  قرانی که در منزل هست و کسی نمی خواند روز قیامت شکایت می کند » و ضمنا سوره هایی را بخوانید که اول ان الف است. مثلا سوره حمد الف ندارد. و ثواب ان را به مادر ائمه هدیه کنید. قران انقدر بر ما حق دارد، تا انجا که پیامبر ص در خطبه غدیر فرمود : از میان شما می روم اما دو امانتدنزد شما می گذارم.  « إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْنِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي ما إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بهما لَنْ تَضلُّوا أبَداً و إنّهما لَنْ يَفْتَرِقا حَتى يَرِدا عَلَيَّ الحَوْضَ » 
همانا من دو چیز گرانبها را در میان شما باقی می‌گذارم، کتاب خدا و اهل بیتم را، تا زمانی که به این دو چیز گرانبها تمسک کنید گمراه نخواهید شد، این دو از یکدیگر جدا نخواهند شد تا اینکه روز قیامت در کنار حوض کوثر نزد من برگردند. تعبیر پیامبر این است، قران را ثقل اکبر  و اهل بیت را ثقل اصغر نامید. نمی گویم ، مقام قران بالاتر است. تعبیر پیامبر است . بزرگان علت را هم بزرگان فرموده اند، و ان این استوکه در دنیا ائمه و حضرت زهرا س فدا می شوند تا قران و دین بماند. ولی در روز قیامت، باطن قران بصورت نور وارد می شود و از تمام صفوف « شهدا، صالحین، ائمه ... » عبور می کند و به پیامبر ص می رسد و نور قران با پیامبر یکی و متحد می شود. در نشئه دنیا به قران ثقل اکبر و به اهل بیت ثقل اصغر می گوئیم ولی در آخرت نور قران با اهل بیت یکی می شود. و وظیفه ما هم تلاوت قران و یاد دادن ان به فرزندانمان  است، پیامبر ص می فرماید :  اَدّبو اَولادَکُم به ثلاثه الخصال، حُبّ نبیه، حب اهل بیتی و تَلاوت القُران، پیامبر سفارش می کند، امر می کند که فرزندانتان را با این سه خصلت بار بیاورید، از وظایف والدین نسبت به بچه ها، انتخاب اسم نیکو و یاد دادن قران است. در منزل پنج دقیقه برای قران و احکام شرعی و یاد دادن ان به فرزندانمان وقت بگذاریم. مقام معظم رهبری فرمود، چرا پدر و مادر بزرگ ها تربیت نسلی را کنار گذاشته اند. به معلم  و صدا و سیما اکتفا نکنیم. بعضی از مسائل را نمی شود در صدا و سیما بیان نمود 

حجت الاسلام حسینی در سیر بیان تفسیر ایات قران در مساجد در شرح مختصری از ایه 260 سوره بقره گفت : حضرت ابراهیم بخدا فرمود، چگونه مردگان را زنده می کنی؟  « وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ أَرِنِي كَيْفَ تُحْيِي الْمَوْتَىٰ ۖ قَالَ أَوَلَمْ تُؤْمِنْ ۖ قَالَ بَلَىٰ وَلَٰكِنْ لِيَطْمَئِنَّ قَلْبِي ۖ قَالَ فَخُذْ أَرْبَعَةً مِنَ الطَّيْرِ فَصُرْهُنَّ إِلَيْكَ ثُمَّ اجْعَلْ عَلَىٰ كُلِّ جَبَلٍ مِنْهُنَّ جُزْءًا ثُمَّ ادْعُهُنَّ يَأْتِينَكَ سَعْيًا ۚ وَاعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ » خدا فرمود، مگر به من ایمان نداری، عزرائیل با اذم من می میراند. حضرت ابراهیم گفت بله، ولی می خواهم قلبم به اطمینان برسد. خداوند) فرمود: چهار پرنده (طاووس، خروس، كبوتر و كلاغ)  را برگير وآنها را نزد خود جمع وقطعه قطعه كن (و درهم بياميز) سپس بر هر كوهى‌ «2» قسمتى از آنها را قرار ده، آنگاه پرندگان را بخوان، به سرعت بسوى تو بيايند و بدان كه خداوند تواناى حكيم است. انچه برای ما درس است این است که ما چگونه به مقام اطمینان می رسیم؟ خداوند در قران می فرماید. « يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ، ارْجِعِي إِلى‌ رَبِّكِ راضِيَةً مَرْضِيَّةً » ای نفسی که به مقام اطمینان رسیده ای، پس نفس اگر تربیت شود می تواند به مقام مطمئنه برسد که مصداق بارز ان چهارده معصوم است و در ذیل این ایه، روایت داریم که بعضی از مومنین به این مقام می رسند. چکار کنیم به نفس مطمئنه برسیم؟ باز در قران داریم، « أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ » ذکر الله، انسان را به ارامش قلب می رساند. ذکرالله چیست که می تواند نفس را به مقام اطمینان برساند؟ 

وی با توجه به ایات قران به ذکر مصادیق ذکر الله اشاره نمود و افزود : یکی از مصادیق، تسبیح حضرت زهرا س است. در ایه ده سوره جمعه خدا می فرماید  « فَإِذَا قُضِيَتِ ٱلصَّلَوٰةُ فَٱنتَشِرُواْ فِي ٱلۡأَرۡضِ وَٱبۡتَغُواْ مِن فَضۡلِ ٱللَّهِ وَٱذۡكُرُواْ ٱللَّهَ كَثِيرٗا لَّعَلَّكُمۡ تُفۡلِحُونَ » ذکر کثیر بگوئید. روایت داریم، ذکر کثیر، تسبیح حضرت زهرا می باشد. این ذکر هم فقط برای بعد نماز نیست. در هر حالت هستید می توانید بگوئید.. رزمندگان می دانند یکی از راه های جهت یابی و پیداکردن مسیر در شب های عملیات، ستارگان بود. اگر هم شبی، مهتابی نبود و ستارگان پیدا نبودند کار دشوار بود. شهید ابراهیم هادی زمانی همین مشکل را پیدا نمود. و متوسل به تسبیح حضرت زهرا س شد و مسیر پیدا می شد. این تسبیح، جسم را هم قوی کند. این تسبیح را زمانی پیامبر ص به حضرت زهرا س آموزش داد که حضرت نیاز به کنیز داشت. سرّ ان هم این است که اگر روح و نیّت قوی شد جسم را هم به دنبال خود می کشاند. امام صادق ع می فرمایند  « ما ضَعُفَ بَدَنٌ عمّا قَوِيَت علَيهِ النِّيَّةُ » پیامبر ص بهترین هدیه را به دخترش داد. روح قوی شود تا جسم را به دنبال خود بکشاند. 

حجت الاسلام حسینی در بیان دومین مصداق ذکرالله گفت : نماز جمعه دومین مصداق ذکر خداست  « يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِلصَّلَاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ ». وی سومین مصداق را با توجه به ایه 9 سوره حجر قران دانست.  « إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ ». ما ذکر را نازل کردیم و حفظ می کنیم. وی به داستان کربلایی کاظم ساروقی اشاره نمود و گفت : یک روز که پای منبر واعظِ روستای خود «ساروق» نشسته بود و به سخنان او دل سپرده بود؛ از زبان واعظ می شنود که: «هر کس زکات مال خود را ندهد، نمازش درست نیست؛ و مالش غصبی است. اگر ملکی و خانه ای از درآمد مالش بخرد، غصبی خواهد بود و در قیامت، خدا او را مؤاخذه خواهد کرد».کربلایی کاظم درمی یابد صاحب مِلکی که او برایش کشاورزی می کند، زکات مال خود را نمی دهد و طبعاً زمینهای او غصبی است. با درک این مطلب، کشاورزی را رها می کند و برای امرار معاش از ساروق خارج می شود. در بین راه وارد امام زاده می شود، دونفر به او می گویند این کتیبه ها را ببین و بخوان. به آنها می گوید: من درس نخوانده ام و هیچ سواد ندارم و نمی توانم بخوانم؛ تشخیص می دهم که خطهایی نورانی در آنجا نوشته شده است که تا کنون ندیده ام؛ ولی قادر به خواندن آنها نیستم. یکی از آقایان می فرماید: محمدکاظم! بخوان؛ می توانی بخوانی. باز عرض می کند: نمی توانم بخوانم؛ سواد ندارم. باز هم همان آقا می فرماید: بخوان می توانی؛ وی افزود :  کربلایی کاظم را خدمت ایت الله بروجردی اوردند. و در حضور چند نفر از علما به او  گفتند قران را کامل بخوان تا ببینند فرق دارد یا نه و هیچ فرقی نداشت. ضمنا چند نفر از طلبه ها برای امتحان او کتاب دعایی را به او دادند که بخواند، چو ن او سواد نداشت، به او گفتند این قران را بخوان و جالب این که کلماتی را می خوان که ایه قران بود و بقیه را نمی توانست بخواند وقتی علت را سوال کردند گفت  نورجملات قرانی با نور دعا و حدیث فرق می کند. 

امام جمعه کاشان گفت : مصداق دیگر ذکر، خودِ پیامبر ص است.  « اَنزَل الله علیکم ذکرا رسولا » ما ذکر را فرستادیم که رسول است. این ها باعث می شود انسان به نفس مطمئنه برسد. اهل بیت هم همینطور. ابراهیم خلیل با زنده شدن پرنده به اطمینان رسید ولی خدا می فرماید :  اطمینان قلبی، با قران، تسبیح حضرت زهرا س، نماز جمعه، پیامبر ص، اهل بیت حاصل می شود. انس خود را با قران بیشتر کنیم. جوانان به تفسیر هم توجه کنند. وی برای توجه تفسیر به ایه ای از قران اشاره نمود و گفت : خدادر ایه 69 سوره ص می فرماید :  « مَا كَانَ لِيَ مِنْ عِلْمٍ بِالْمَلَإِ الْأَعْلَىٰ إِذْ يَخْتَصِمُونَ » یا رسوالله به مردم بگو من به عالم فرشتگان هيچ آگاهى و علم ندارم ، آن گاه كه (درباره او با يكديگر) مجادله مى‌كنند .مرحوم شُبَّر درباره « يَخْتَصِمُونَ » می گوید: « يَخْتَصِمُونَ »  یعنی با هم گفتگو کردن ملائکه؟ پس چرا گفته اند، خصومت.
]
می فرمایند : چون ملائکه سوال و جواب می کنند يَخْتَصِمُونَ می گویند. می گویند، پس چرا پیامبر ص می فرماید من علم ندارم، می گویند منظور این است که پیامبر ص بدون اذن خدا، علم ندارد. اگر وحی شود من علم دارم. در تفسیر روایی نورالثقلین درباره این ایه می فرمایند : پیامبر ص در شب معراج دید ملائکه درباره درجات مومنین با هم گفتگو می کنند. خواهران و برادران، قدر خود را بدانید. کسانی که به نماز جماعت می آئید، پیامبر ص می فرماید : عَنِ النَّبِیِّ (صلی الله علیه و آله) قَالَ: قَالَ لِی رَبِّی أَ تَدْرِی فِیمَ یَخْتَصِمُ الْمَلَأُ الْأَعْلَی فَقُلْتُ لَا قَالَ اخْتَصَمُوا فِی الْکَفَّارَاتِ وَ الدَّرَجَاتِ فَأَمَّا الْکَفَّارَاتُ فَإِسْبَاغُ الْوُضُوءِ فِی السَّبَرَاتِ وَ نَقْلُ الْأَقْدَامِ إِلَی الْجَمَاعَاتِ وَ انْتِظَارُ الصَّلَاهًْ بَعْدَ الصَّلَاهًْ وَ أَمَّا الدَّرَجَاتُ فَإِفْشَاءُ السَّلَامِ وَ إِطْعَامُ الطَّعَامِ وَ الصَّلَاهًْ بِاللَّیْلِ وَ النَّاسُ نِیَامٌ. » پیامبر (صلی الله علیه و آله)- خدایم به من فرمود: «آیا می‌دانی ملائکه در  ملاء اعلی در چه موردی با هم مخاصمه می‌کنند » ؟ گفتم : « نه »!  فرمود: « در مورد کفّارات و درجات بحث می‌کنند، کفّارات عبارتند از : در هوای سرد وضوگرفتن، آشکارا سلام‌کردن و غذادادن به دیگران و شب هنگام وقتی مردم خوابند، نماز شب خواندن، در جات یعنی نماز جماعت خواندیم و ارزو کنیم نماز بعدی را بخوانیم، درجات یعنی قدم برداشتن بسوی نماز جماعت. ».
 
برچسب ها
نظر خود را ارسال نمایید.
دنبال کنید...
آخــرین خبــرها
جلسه هم‌اندیشی درباره ارتقاء مسائل فرهنگی منطقه کاشان با حضور نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان و اساتید حوزه و دانشگاه حقایق تاریخی ایران با سیاست بازی قابل حذف و انکار نیست امام جمعه کاشان : پنج عامل تبدیل گناه صغیره به گناه کبیره/ محاسبه رفتار اجتماعی افراد در روز قیامت افتتاحیه سومین اجلاسیه رسمی مجلس ششم خبرگان رهبری دشمن با تهاجم فرهنگی دین را نشانه گرفته است آمریکا در مذاکرات با تهدید لفظی به دنبال امتیازگیری است
گزارش تصویری
مراسم جشن میلاد باسعادت حضرت ثامن الحجج (علیه‌السلام)
مراسم جشن میلاد باسعادت حضرت ثامن الحجج (علیه‌السلام)
جلسه هم‌اندیشی درباره ارتقاء مسائل فرهنگی منطقه کاشان با حضور نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان و اساتید حوزه و دانشگاه
جلسه هم‌اندیشی درباره ارتقاء مسائل فرهنگی منطقه کاشان با حضور نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان و اساتید حوزه و دانشگاه
 افتتاحیه سومین اجلاسیه رسمی مجلس ششم خبرگان رهبری
افتتاحیه سومین اجلاسیه رسمی مجلس ششم خبرگان رهبری
حضور نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان در اختتامیه دومین هنرواره تولیدات رسانه‌ای و فضای مجازی دانشگاه‌های پیام نور
حضور نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان در اختتامیه دومین هنرواره تولیدات رسانه‌ای و فضای مجازی دانشگاه‌های پیام نور
مراسم جشن ولادت باسعادت حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام)
مراسم جشن ولادت باسعادت حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام)
حضور امام جمعه کاشان در دبستان شهید علائیان
حضور امام جمعه کاشان در دبستان شهید علائیان
حضور در مدارس، هنرستان پسرانه ایت الله یثربی (ره)  « ۴۵٣ »
حضور در مدارس، هنرستان پسرانه ایت الله یثربی (ره) « ۴۵٣ »
حضور در مدارس،  دبیرستان پسرانه شهادت، ابوزید آباد، روستای حسین آباد « ۴۵٢ »
حضور در مدارس، دبیرستان پسرانه شهادت، ابوزید آباد، روستای حسین آباد « ۴۵٢ »
حضور در مدارس،  دبیرستان پسرانه حضرت علی اصغر « ۴۵۴ »
حضور در مدارس، دبیرستان پسرانه حضرت علی اصغر « ۴۵۴ »
سی و پنجمین جلسه شرح نهج البلاغه
سی و پنجمین جلسه شرح نهج البلاغه
 اولین جلسه شورای اداری شهرستان کاشان در سال ۱۴۰۴
اولین جلسه شورای اداری شهرستان کاشان در سال ۱۴۰۴
مراسم احیای شب بیست وسوم ماه مبارک رمضان در هیئت رزمندگان اسلام کاشان
مراسم احیای شب بیست وسوم ماه مبارک رمضان در هیئت رزمندگان اسلام کاشان
تجلیل از خانواده شهدا، آزادگان و جانبازان سرافراز روحانیت کاشان
تجلیل از خانواده شهدا، آزادگان و جانبازان سرافراز روحانیت کاشان
آیین سالگرد نکوداشت آیت‌الله سیدابوالقاسم کاشانی در کاشان
آیین سالگرد نکوداشت آیت‌الله سیدابوالقاسم کاشانی در کاشان
پربازدیدترین خبرها
«خبر خوب» رویکرد امیدآفرینی است که خبرگزاری فارس آغاز کرده است حرکت در مسیر ولایت الهیه و تبلیغ غدیر بزرگترین امر به معروف می باشد علاوه بر تبلیغ لسانی، مردم را با غیر زبان به کار خیر دعوت کنیم لزوم رعایت سرعت و دقت در کار ارباب رجوع از سوی مسئولان خدمت به زائران امام حسین توفیق الهی است نقش رسانه در پیشرفت و تحول جامعه بازدید حضرت آیت الله سلیمانی، نماینده مقام معظم رهبری در منطقه و امام جمعه کاشان از بخش های مرکز آموزشی و درمانی شهید دکتر بهشتی کاشان انتصاب نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه کاشان نماینده مقام معظم رهبری درگذشت حجت‌الاسلام روح‌ الله حسینیان را تسلیت گفت. چشم‌انداز فرهنگی ۲۰ ساله کاشان توسط مسئولان شهر ارائه شود
کاشان - خیابان شهید بهشتی - کوچه جمال آباد - دفتر نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه کاشان - کدپستی: ۸۷۱۴۶۷۸۳۸۹
تلفن: ۵۵۷۸۱۸۱ - ۵۵۷۸۸۸۸ - ۵۵۷۲۲۴۴ (۰۳۱)
نمابر: ۵۵۷۸۱۸۲ (۰۳۱)
© کلیه حقوق مادی و معنوی برای پایگاه اطلاع رسانی سفیر ولایت محفوظ است. استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.