/
صفحه اصلی
/
خبرخوان
/
ارتباط با ما
/
¤ ۱۴۰۴ شنبه ۱۵ تير
تاریخ خبر:۱۴۰۳ جمعه ۱۸ آبان
چاپ خبر
متن کامل خطبه اول نماز جمعه : مورخ : ١٨ / ٨ / ١۴٠٣ امام جمعه کاشان : خدا بر خودش واجب کرده است که بر مومنین رحمت ویژه داشته و انها را یاری کند امام جمعه کاشان » امام عسکری ع می فرماید ، زکات را به مستحق ان بپردازید . زکات مسلمان نباید به کافر و منافق برسد ، بعد امام عسکری ع به فرموده پیامبر ص استشهاد می کنند ، پیامبر ص می فرماید ، هر که به دشمنان ما صدقه و کمک کند « مصداق این کمک امروز ، کمک هایی است که کشورهای خبیث عرب منطقه به اسرائیل می کنند » مانند دزدی است که در حرم الهی دزدی کند

متن کامل خطبه اول نماز جمعه  : مورخ :  ١٨ / ٨ /  ١۴٠٣


امام جمعه کاشان  : خدا بر خودش واجب کرده است که  بر مومنین رحمت ویژه داشته و انها را یاری کند


بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ 

 اَلْحَمْدُ وَ الثَّناءُ لِلّهِ رَبِّ العالَمین وَ صَلَّی اللَّهُ عَلی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنا اَبی القاسِم المُصطفی مُحَمَّد ص وَ علي اَهلِ بَيتِه الطيّبين الطاهِرين سِیَّما بَقیّة اللّهِ فی الارضین وَ لَعْنَةُ اللّهِ عَلَي‌ أعْدآئِهِمْ أجْمَعينَ إلَي‌ يَوْمِ الدّين‌
 
در صد و بیست و هشتمین خطبه در کاشان مُکَّرم خود و شما عزیزانم را به رعایت بیشتر تقوای الهی سفارش می کنم . « اُوصیَکُم وَ نَفسیِ بِتَقوَی اللّه » واجبات الهی را کامل انجام دهیم و محرمات الهی را هم کامل ترک کنیم ، در کارنامه ما یک حرام هم در روز نوشته نشود . محضر صحیفه سجادیه می رویم و در هفتاد و دومین جمله ، فراز دیگری از دعای بیستم صحیفه سجادیه دعای ( مَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ وَ مَرْضِيِّ الْأَفْعَالِ ) را خدمت شما عرض می کنم : « وَ لَا أَفْتَقِرَنَّ وَ مِنْ عِنْدِكَ وُسْعِي ، » خدایا ، کمکم کن که من فقیر و محتاج نشوم ، در حالی که وُسع من به دست تو می باشد . قران در ایه شش سوره هود می فرماید « وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ... » هیچ جنبده ای در زمین نیست ، مگر این که رزقش بر خداست . علامه طباطبایی ره « ایام سالگرد ایشان هم هست و ما هر هفته از المیزان استفاده می کنیم  » در جلد ده صفحه ١۴٨ می فرماید ، دَابَّةٍ ، یعنی هر موجود زنده و دارای حرکت ، « عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا » یعنی ، هیچ دَابَّةٍ و مخلوق خدا بدون رزق نمی ماند . خداوند به ان دَابَّةٍ علم دارد  خداوند نیاز ان مخلوق را هر کجا باشد می داند . علامه ره مثال می زنند  : ماهی در دریا باشد خدا می داند چه رزقی می خواهد ، صدف در ظرف خودش باشد می داند ، پرنده ی در اسمان باشد می داند ، مسافر دور از وطن باشد ، خدا خبر دارد او چه رزقی نیاز دارد ، جنین در رحم مادر باشد ، خدا می داند چه رزقی باید به او بدهد . « عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا » بر خداوند است ، یعنی خدا بر خودش واجب کرده است ، وزان این ایه « عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا » همانند ایه ۴٧ سوره روم است « وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ » ما بر خودمان واجب کردیم که مومنین را نصرت کنیم و وِزان ایه ١٢ سوره انعام است « كَتَبَ عَلَىٰ نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ » خدا بر خودش واجب کرده است که بر مومنین رحمت ویژه داشته باشد . این توصیه به تقوا در خطبه اول بود . دست نیاز خود را به سوی خداوند متعال و رزاق ببریم . 


حجت الاسلام حسینی افزود : بحث اصلی و محوری و مستمر ما در خطبه ها ، قران بود  ، که به ایه صد و دهم سوره بقره رسیدیم ، « وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ ۚ وَمَا تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ » نماز را اقامه کنید ، زکات را بپردازید ، هر چیزی که برای اینده ، از پیش بفرستید ، شما می بابید آن کار را نزد خداوند ، خدا به کارهایی که می کنید کاملا بصیرت دارد . علامه طباطبایی ره و ایت الله جوادی املی مطالبی دارند که امروز از تسنیم نکاتی را عرض می کنم . 

نکات ایه  : 

نکته اول  :
می فرماید ، وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ ، ادامه ایه ١٠٩ است ، یعنی نیرنگ اهل کتاب را در نظر بگیرید ،  اگر ما جامعه ایمانی بخواهیم در مقابل یهود و اهل کتاب محکم بایستیم ، مقاومت در برابر نیرنگ های انان نیازمند دو پیوند ناگسستنی است ١ _  پیوند با خدا    أَقِيمُوا الصَّلَاةَ  ٢ _ به فکر مسلمانان محروم بودن ، « آتُوا الزَّكَاةَ » . این پیوند با ایه قبل بود. 

نکته دوم  : معنی « وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ » چیست . علامه مطهری ره « شاگرد علامه طباطبایی ره ، علامه شاگردان بسیاری تربیت کرده است ، ایت الله جوادی ، ایت الله مصباح ، ایت الله امینی ، شهید مفتح »  در کتاب ارزشمند آشنایی با قران، جلد دوم « توصیه می کنم ، جوانان و نوجوانان کتاب های شهید مطهری ره را بخوانند ، و ما توفیق داریم دوشنبه شب ها آثار استاد مطهری ره را داریم » . شهید مطهری ره می فرمایند ، اقامه نماز یعنی ، نماز ما روح داشته باشد ، جسد خالی نباشد ، انسان را متوجه عالم غیب کند ، در این چند دقیقه ، غیر از خدا را فراموش کنیم و فقط با خدای « رحمان ، رحیم ، مالک یوم الدین ، صمد ، لم یلد و لم یولد » با او صحبت کنیم . این اقامه نماز است . ایت الله جوادی در تسنیم روایتی را از تفسیر برهان جلد یک صفحه ١۴٢ اورده است .


امام عسکری ع می فرماید ،  وَ أَقِيمُوا اَلصَّلاٰةَ ، یعنی « بِإِتْمَامِ وُضُوئِهَا وَ تَكْبِيرِهَا وَ قِيَامِهَا وَ قِرَاءَتِهَا وَ رُكُوعِهَا وَ سُجُودِهَا وَ حُدُودِهَا » اقامه نماز یعنی ، انسان وضو را درست بگیرد ، الله اکبرها و تکبیرها را کامل بگوید ، دست ها را تا گوش بالا ببریم ، قیامش درست باشد ، در کتاب عروة المحشّٰی جلد دو صفحه ٢٣٣ در رابطه با این عبارت که ، قیام در نماز درست باشد ، می فرماید ، یعنی ، موقعی که به نماز می ایستیم ، صاف و مستقیم بایستیم ، منحنی به چپ و راست و عقب و جلو نباشیم ، نماز باطل می شود . پس اقامه نماز در قیام یعنی  : ١ _ مستقیم ایستادن  ٢ _  مستقر بودن در محل ایستادن ، لرزان و مضطرب نباشد ٣ _ مستقل باشد ، به انسان ، دیوار یا درب ، چوب یا تکیه گاهی ، تکیه ندهیم ، وقتی سالم هستیم . پس امام عسکری ع می فرماید ، اقامه نماز یعنی ، انسان وضو را درست بگیرد ، قیام ، تکبیر ، قرائتش را ، رکوع و سجود و حدودش را درست بجا بیاوریم . ایت الله جوادی آملی می فرماید ، اگر نماز اقامه شود ، به نماز گزار قدرت روحی می دهد ، چون تنها کسی که قدرت یاری و نصرت به ما را دارد ، خداوند متعال است . 


نکته سوم  : معمی « آتُوا الزَّكَاةَ » . امام عسکری ع ذیل این عبارت می فرماید « وَ آتُوا اَلزَّكٰاةَ مُسْتَحِقِّيهَا لاَ تُؤْتُوهَا كَافِراً وَ لاَ مُنَافِقاً قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ اَلْمُتَصَدِّقُ عَلَى أَعْدَائِنَا كَالسَّارِقِ فِي حَرَمِ اَللَّهِ  » زکات را به مستحق ان بپردازید . زکات مسلمان نباید به کافر و منافق برسد ، بعد امام عسکری ع به فرموده پیامبر ص استشهاد می کنند ، پیامبر ص می فرماید ، هر که به دشمنان ما صدقه و کمک کند  « مصداق این کمک امروز ، کمک هایی است که کشورهای خبیث عرب منطقه به اسرائیل می کنند » مانند دزدی است که در حرم الهی دزدی کند . خداوند می فرماید ، انچه که داریم باید با انفاق بتوانیم از خود جدا کنیم ، دل به ان نداشته باشیم ، به تعبیر بزرگان ، مصداق اسم عطوف خداوند بشویم . کسی که انفاق می کند مظهر اسم عطوف خداوند است . عطوف یعنی ، به دیگران عطفِ توجه دارد . به تعبیر استاد مطهری ره در کتاب اشنایی به قران  ، اگر این اتفاق بیفتد ، انفاق باعث می شود روح انسان پرورش پیدا کند و بزرگ شود . انسان عظمت روحی پیدا می کند .

امام جمعه کاشان افزود  : در همین جا به انفاق شما برادران و خواهران برای لبنان و غزه اشاره کنم  ، حدود شش و نیم میلیارد تومان انفاق شما ، روز پنج شنبه تقدیم مقام معظم رهبری شد . و تقاضا کردیم حضرت اقا ، برای کسانی که کمک کردند و کسانی که واسطه خیر بودند ، دعا کنند و انشاء الله با شادی رهبر معظم انقلاب ، دل امام زمان ع ، پیامبر ص و حضرت زهرا س از این انفاق ها خوشحال شود .

نکته چهارم  :
« وَ مٰا تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ » هر کار خیری که شما انجام دهید ، همین را می یابید ، ایت الله جوادی املی در تسنیم جلد شش صفحه ١٧۴ می فرماید ، انسان هر کار خیری انجام دهد ، چه عبادی « نماز ، زکات .. » و چه غیر عبادی را انجام دهد ، عین ان را می یابد ، و انشاء الله اگر با تقوا انجام دهیم می شود « وَمَا عِنْدَ اللَّهِ بَاقٍ » . ای پسر دانش اموز عزیزی که قلّک خود را برای لبنان دادی ، ای دختر خوبی که گردبند و پول خود را تقدیم کردید ، ای خانم و اقایی که ذخیره های خود به لبنان و غزه به خاطر لبیک به مقام معظم رهبری دادید ، با تقوایی که دارید ، این ، برای تمام برزخ و منازل سخت قیامت شما و تا ابد ، طبق ایه ٩۶ سوره نحل « وَمَا عِنْدَ اللَّهِ بَاقٍ »  می ماند . ضمنا بزرگان با استناد به کلام امیرالمومنین علی ع در حکمت ٢۵۴ نهج البلاغه  ، توصیه کرده اند  که انفاق را با دست خودمان بدهیم . « يَا ابْنَ آدَمَ ، كُنْ وَصِيَّ نَفْسِكَ فِي مَالِكَ ، وَ اعْمَلْ فِيهِ مَا تُؤْثِرُ أَنْ يُعْمَلَ يَعْمَلَ فِيهِ مِنْ بَعْدِكَ ذمَنْ بَعْدَكَ » خودت وصیّ خودت باش . ما که می خواهیم ثلث مال خود را وصیت کنیم ، خودمان اجرا کنیم . برای حج روایت داریم ، اگر کسی مستطیع بود ولی حج نرفت ، بعد از مرگ او باید حج او را از اصل اموال او انجام دهند ، ولی ، در روایت امده ، حجی که نائب برای او انجام می دهند ، یک دهم ثواب را برای میّت می نویسند و بقیه را برای نائب می نویسند ، فرق می کند ، انسان خودش عبادت را انجام دهد و یا وصیت کند که برای او انجام دهند . 

خدایا  : همه ما را اهل اقامه نماز و ایتاء زکات و اهل فرستادن عمل خالص برای ابدیت خودمان قرار بده

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ :

إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ ،  فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ ،  إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ
برچسب ها
نظر خود را ارسال نمایید.
دنبال کنید...
گزارش تصویری
مراسم گرامیداشت شهید محمد جواد سیفایی از شهدای حادثه تروریستی رژیم صهیونی
مراسم گرامیداشت شهید محمد جواد سیفایی از شهدای حادثه تروریستی رژیم صهیونی
حضور حماسی مردم کاشان غیور در راهپیمایی همدلی و ایستادگی
حضور حماسی مردم کاشان غیور در راهپیمایی همدلی و ایستادگی
جشن عید غدیر با حضور پیشکسوتان سپاه کاشان و آران‌و‌بیدگل
جشن عید غدیر با حضور پیشکسوتان سپاه کاشان و آران‌و‌بیدگل
همایش شهر شعر غدیر، دانشگاه آزاد اسلامی کاشان
همایش شهر شعر غدیر، دانشگاه آزاد اسلامی کاشان
دیدار با رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان و جمعی از هنرمندان صنایع دستی
دیدار با رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان و جمعی از هنرمندان صنایع دستی
مراسم عزاداری شهادت امام باقر (علیه‌السلام)
مراسم عزاداری شهادت امام باقر (علیه‌السلام)
نشست هم‌اندیشی تسهیل ازدواج حوزویان منطقه کاشان
نشست هم‌اندیشی تسهیل ازدواج حوزویان منطقه کاشان
جلسه شورای اقامه نماز کاشان
جلسه شورای اقامه نماز کاشان
دیدار معاونت محترم امنیتی استانداری اصفهان با نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان
دیدار معاونت محترم امنیتی استانداری اصفهان با نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان
 مراسم سالگرد عروجِ مرد میدانِ خدمت
مراسم سالگرد عروجِ مرد میدانِ خدمت
برگزاری دومین جلسه شورای اداری شهرستان کاشان با محوریت روابط عمومی و ارتباطات
برگزاری دومین جلسه شورای اداری شهرستان کاشان با محوریت روابط عمومی و ارتباطات
مراسم جشن میلاد باسعادت حضرت ثامن الحجج (علیه‌السلام)
مراسم جشن میلاد باسعادت حضرت ثامن الحجج (علیه‌السلام)
جلسه هم‌اندیشی درباره ارتقاء مسائل فرهنگی منطقه کاشان با حضور نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان و اساتید حوزه و دانشگاه
جلسه هم‌اندیشی درباره ارتقاء مسائل فرهنگی منطقه کاشان با حضور نماینده ولی‌فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان و اساتید حوزه و دانشگاه
 افتتاحیه سومین اجلاسیه رسمی مجلس ششم خبرگان رهبری
افتتاحیه سومین اجلاسیه رسمی مجلس ششم خبرگان رهبری
پربازدیدترین خبرها
«خبر خوب» رویکرد امیدآفرینی است که خبرگزاری فارس آغاز کرده است حرکت در مسیر ولایت الهیه و تبلیغ غدیر بزرگترین امر به معروف می باشد علاوه بر تبلیغ لسانی، مردم را با غیر زبان به کار خیر دعوت کنیم لزوم رعایت سرعت و دقت در کار ارباب رجوع از سوی مسئولان خدمت به زائران امام حسین توفیق الهی است نقش رسانه در پیشرفت و تحول جامعه بازدید حضرت آیت الله سلیمانی، نماینده مقام معظم رهبری در منطقه و امام جمعه کاشان از بخش های مرکز آموزشی و درمانی شهید دکتر بهشتی کاشان انتصاب نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه کاشان نماینده مقام معظم رهبری درگذشت حجت‌الاسلام روح‌ الله حسینیان را تسلیت گفت. چشم‌انداز فرهنگی ۲۰ ساله کاشان توسط مسئولان شهر ارائه شود
کاشان - خیابان شهید بهشتی - کوچه جمال آباد - دفتر نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه کاشان - کدپستی: ۸۷۱۴۶۷۸۳۸۹
تلفن: ۵۵۷۸۱۸۱ - ۵۵۷۸۸۸۸ - ۵۵۷۲۲۴۴ (۰۳۱)
نمابر: ۵۵۷۸۱۸۲ (۰۳۱)
© کلیه حقوق مادی و معنوی برای پایگاه اطلاع رسانی سفیر ولایت محفوظ است. استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.