حجت الاسلام سید سعید حسینی در جمع دانش آموزان هنرستان پسرانه ایت الله یثربی ره بعد از اقامه نماز ظهرین اظهار داشت: نکاتی را امروز محضر شما بیان می کنم.
نکته اول :قران کتاب هدایت می باشد، روز قیامت پیامبر ص در محضر الهی می فرماید « وَقَالَ الرَّسُولُ يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا » ای پروردگار من، امت من، ترک کردند قران را
نکته دوم: در هر مدرسه یک ایه را شرح می دهم. الان ایه نهم سوره مائده را توضیح می دهم، قران در این آیه می فرماید « وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَ أَجْرٌ عَظِیمٌ » کسانی که ایمان بیاورند و کار صالح انجام بدهند، مغفرت الهی برای آنها می باشد و ضمنا پاداش بزرگ دارند.
نکته سوم: ایمان چیست ؟ در ایه دوم سوره بقره آمده است که انسان های باتقوا باید به غیب ایمان داشته باشند و غیب یعنی آنچه محسوس نیست و با حس ظاهری درک نمی شود، مانند ایمان بخدا، فرشتگان الهی، امام زمان ع ، وصف مهم اهل تقوا، ایمان به غیب است. کسانی این ایمان را ندارند، تکیه گاه مهمی را از دست داده اند. در قرن ٢١ زندگی می کنیم، ولی کشورهایی مانند « تایلند، مالزی و..» در دنیا وجود دارند که بت می پرستند. ولی شما ایمان به غیب دارید و قدر ایمان را بدانید، قدر « اشهد ان لا اله الا الله » را بدانید، شما موحد هستید. و البته استمرار آن ایمان، شهادت به پیامبر ص و دوازده امام می باشد.
نکته چهارم: به چه عملی، عمل صالح می گویند؟
شرط اول عمل صالح، انجام کار نیک است « درس خواندن شما، تدریس دبیران، ساخت مدرسه، بیمارستان و احترام به والدین و اهداء بسته ای معیشتی برای فقرا و.. کار نیک است » و تمام کارهایی که مردم به آن نیاز دارند مانند « نانوایی، پزشکی و مهندسی،......»
شرط دوم: هر کار نیکی عمل صالح نیست. هر گاه کار نیک را بخاطر خدا انجام بدهیم، آن کار، عمل صالح می باشد. فردی را می شناسم که افطاری و سحری معتکفین کل یک استان را می داد اما، کارگران کارخانه او، حدود چهار ماه حقوق نگرفته بودند. کار باید بر اساس تقوای الهی باشد. نمازی که اقامه کردیم کار نیکی است که تمام کارهای ما تابع نماز است. روایت داریم، روز قیامت، اگر نماز انسان صحیح نباشد، اصلاً به کارهای صالح دیگر رسیدگی نمی کنند. لذا از شما تشکر می کنم که به نماز جماعت آمدید. امیرالمومنین علی ع می فرمایند، همه کارها تابع نماز است.
نکته پنجم: قران در ایه پنج سوره ماعون می فرماید « فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ ، الَّذِينَ هُمْ يُرَاءُونَ » وای بر نماز گزارانی که در نماز خود ساهون هستند. معنای ساهون چیست؟ ١_ یک معنای ساهون، یعنی کسی می تواند نماز را اول وقت بخواند اما عمداً به تاخیر می اندازد، خدا این را تقبیح نموده است. ٢ _ نماز می خوانند، اما از ابتدا تا اخر نماز متوجه خدا نیستند. امام رضا ع می فرماید، اگر می خواهید در نماز متوجه باشید، یکی از ائمه را ناظر بر نماز خود بدانید. این را تمرین کنید. ضمنا بعضی نماز می خوانند اما با ریاکاری، نماز می خواند اما نه برای خدا. کسی برای من تعریف نمود، شخصی در اداره ای وضو می گرفت، از یکی از همکاران سوال کرد، رئیس یا معاون در نماز هستند و او گفت، نیستند، آن شخص وضو را رها کرد و رفت. در حال که خدای عالم شش بار در اذان و شش بار در اقامه ما را دعوت نموده است « حَیَّ عَلی الصلاه، حَیَّ علی الفلاح، حَیَّ علی خَیر العمل » بشتابید بسوی نماز و رستگاری، اگر ما را دعوت کنند که نزد استاندار، ریاست جمهور و یا محضر مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی ما را دعوت کنند، خدا دوازده بار ما را دعوت کرده و کسی مانند آن کارمند چون رئیس نیست، نماز نمی رود، پس، نماز با همه اهمیت، اگر بخاطر خدا نباشد عمل صالح نیست.
نکته ششم: اگر ایمان و عمل صالح باشد، نتیجه آن مغفرت است، مغفرت یعنی خدا گناه را می پوشاند. یعنی، پوششی روی گناه می اندازد که روز قیامت وقتی همه محشور می شویم، نزد شهدا، حاج قاسم و خوبان رسوا نشویم، خدا نه تنها می پوشاند، بلکه اگر توبه واقعی کنیم، خداوند به شاهدان اعمال « فرشتگان، زمین، زمان و.. » می فرماید، کارهای بد را فراموش کنند. و علاوه بر این خداوند می فرماید، برای شما پاداش عظیم در نظر گرفته ام، عذاب و پاداش روز قیامت اصلاً قابل مقایسه با دنیا نیست.
نکته هفتم: خوب و قوی درس بخوانید، اینده درخشان دارید و انشاء الله برای امام زمان ع و کشور مفید باشید